На Інтернет-порталі Ягеллонського університету в Кракові

На Інтернет-порталі Ягеллонського університету в Кракові
358145 ПЕРЕГЛЯДІВ

Українсько-польський інформаційний центр

«Незалежний Медіа Форум / Independent Media Forum»

Широкомасштабна агресія Росії проти України призвела до численних людських жертв та окупації ряду територій країни, принесла руйнування підприємств, інфраструк-тури, дитячих садочків і шкіл. Мільйони українських громадян покинули свої домівки і стали біженцями в Польщі та інших країнах Заходу. Виникла загроза небаченої досі демографічної кризи, самого існування Української Держави та її народу.

В умовах інформаційної війни Росії, спрямованої на дезінформацію й деморалізацію громадян України та країн Заходу, виникає велика потреба посилити інформаційну боротьбу з путінською пропагандою. Щоб надавати систему об’єктивну інформацію про військову, політичну, культурно-моральну ситуацію в Україні, країнах Заходу, цілеспрямовано розвінчувати імперську ідеологію «русского міра».

Тому актуальним є створення Міжнародним благодійним фондом «Незалежний український медіа центр у Європі» спільно з активом Національної спілки журналістів України для забезпечення інформаційних потреб мільйонів українських громадян-біженців, ВПО, а також громадян України, Польщі, країн ЄС і НАТО, українських громад у Європі, США, Канаді Українсько-польського інформаційного центру «Незалежний Медіа Форум / Independent Media Forum» (далі – Форум).

Форум репрезентуватиме потужний Інтернет-портал www.uacenter.media, що стартує на 3-х мовах (українська, англійська, польська), з оргцентром у Києві, штаб-квартирою в Польщі та офісами і мережею кореспондентів в Україні, Польщі, інших країнах Європи, в США та Канаді, у співпраці з інформаційними ресурсами провідних українських, польських та міжнародних пресових агенцій, радіостанцій, телеканалів.

Унікальність проекту полягає в тому, що він задовольнятиме інформаційні потреби мільйонів українських біженців, одночасно даючи важливу інформацію всім споживачам про стан справ в Україні, країнах Європи, США і Канаді в контексті спільних зусиль у боротьбі з агресією Росії проти України.

Засновники:

Група незалежних відомих українських журналістів, письменників, вчених, видавців та громадських діячів.

Головні цілі Форуму

  1. Суттєве збільшення поінформованості названої аудиторії про події і стан справ в Україні, про хід російсько-української війни і перспективи повернення біженців, відбудови України.
  2. Системне і послідовне викриття російського фашизму (рашизму), імперської ідеології «русского міра», ідей Путіна, спрямованих не тільки проти України, але й фундаментальних цінностей ліберально-демократичного світу Заходу.
  3. Аналіз і висвітлення проблем, пов’язаних із зміною демографічної ситуації в Україні під час війни з Росією і після її завершення, прогнозування перспектив повернення біженців, насамперед молоді, у контексті повоєнного розвитку суспільства і відродження народного господарства України.
  4. Зміцнення дружніх ідеологічних і духовних зв’язків між суспільствами України та країн Заходу.
  5. Створення сучасного кількамовного, структурованого Інтернет-порталу www.uacenter.media для надання об’єктивної інформації, публікації важливих аналітичних та інших матеріалів політичного і культурологічного спрямування.
  6. Залучення нових сил (людей, насамперед творчої молоді, організацій, ресурсів) до протидії російській пропаганді, розгортання українського радіо- і теле-мовлення в Європі.
  7. Підтримання української ідентичності серед громадян України, що перебувають в Польщі та інших країнах ЄС шляхом висвітлення питань історії України, її мови, культури, християнських цінностей. Поширення освітніх, пізнавальних і розвиваючих програм для дітей дошкільного і шкільного віку.
  8. Налагодження через Інтернет-портал ефективної комунікації між українськими громадянами, розпорошеними на території Польщі та інших країн Заходу, та Україною, надання необхідної правової інформації

Шляхи реалізації поставлених цілей

  1. Створення матеріальної бази Форуму в Україні і Польщі (приміщення, ІТ та відео обладнання, меблі, персонал, гонорарний фонд, засоби зв’язку, транспорт).
  2. Створення мережі громадських кореспондентів в Україні, Польщі, інших країнах Заходу, які б надавали постійну інформацію.
  3. Пошуки талановитих і креативних представників української молоді серед біженців та залучення їх до співпраці з Форумом.
  4. Узагальнення проблем, що хвилюють біженців, та інформування про них урядів України, Польщі, інших країн.

Джерело: https://ukrainoznawstwo.uj.edu.pl/en_GB/niezalezne-ukrainskie-centrum-medialne-w-europie

Теги: Незалежний український медіацентр у Європі,Незалежний Медіа Форум,Ягеллонський університет у Кракові,Zakład Studiów Polsko-Ukraińskich,UNIWERSYTET JAGIELLOŃSKI, www.uacenter.media, Independent Media Forum, IMF,Аліція Новак,Кафедри польсько-україністики Ягеллонського університету
Автор: uacenter.media

Незалежний Медіа Форум
www.uacenter.media
www.mediaforum.news
E-mail: [email protected]
Kyiv - Київ:  +38 067 461 6900
Варшава - Warszawa: +48 609 00 6656

Редакція Незалежного Медіа Форуму не завжди поділяє точку зору автора

© ICF "INDEPENDENT UKRAINIAN MEDIA CENTER IN EUROPE", 2022-2024
© POLSKO-UKRAIŃSKA FUNDACJA POKOJU CONCORDIA 818, 2023-2024

Мої відео