Вселенський Патріарх зустрівся з вірянами із постраждалих від землетрусу районів

Вселенський Патріарх зустрівся з вірянами із постраждалих від землетрусу районів
244074 ПЕРЕГЛЯДІВ

 

В емоційно насиченій атмосфері Святіший Вселенський Патріарх Варфоломій зустрівся у неділю, 12 лютого 2023 року, в Патріаршій церкві Пансепт з членами своєї пастви, які походять із територій, які кілька днів тому постраждали від двох смертоносних землетрусів.

У своїй короткій промові Його Святість згадав про трагічні моменти, які пережили постраждалі райони, а також ціла Туреччина, і висловив присутнім своє батьківське співчуття та підтримку Матері-Церкви, а також співчуття тим, хто втратив родичі. Він також розповів про солідарність багатьох країн, особливо згадавши Грецію та внесок членів волонтерських організацій, які з першої миті допомагають рятувати наших співвітчизників, які потрапили в пастку. Зворушений Вселенський Патріарх подякував Греції, її владі та звичайним громадянам, які надіслали та продовжують збирати гуманітарну допомогу для наших співвітчизників, які зазнали випробувань землетрусом, і особливо відзначив візит Міністра закордонних справ Греції пана Ніколаоса Дендіаса, охарактеризувавши це як вияв солідарності та солідарності. 

«Греки і турки показали цю взаємну солідарність у 1999 році, коли тут стався великий землетрус, а потім і в Греції, два народи показали, наскільки вони близькі один до одного», - наголосив Патріарх. 

Щодо нещодавнього землетрусу він сказав, що одразу надіслав листа та зв’язався по телефону з Патріархом Антіохії Іоаннісом I, у церковній юрисдикції якого знаходиться постраждала територія, в той час він надіслав листа співчуття до Президента Туреччини Реджепа Таїпа Ердогана. Також, додав він, Вселенський патріархат і римські громади Поліс і Імбро зібрали гуманітарну допомогу, яку супроводжували до постраждалого району преп. митрополити Імбро і Тенедосу пан Кириллос і пан Андреас з церков Саранди, а також Етімола, Архонт М.Гартофілакс з M.t.X.E. Пантелеймон Вігас і Едім, Президент Асоціації підтримки інститутів римської громади, пан Георгіос Папаліаріс, разом з керівництвом Homogeneia. 

Під час зустрічі виступили митрополит Церков Саранди пан Андреас та пани Вігас і Папаліаріс, які щойно повернулися з місця катастрофи, а також представники антіохійців, які проживають у місті постраждалого району, а також керівники неурядової організації NEHNA, яка там працює. Також був присутній і виступив Пан Мілтіадіс Бенакіс, керівник грецької волонтерської рятувальної групи EPOMEA муніципалітету Салоніків, який разом з іншими колегами перебував на південному сході Туреччини, щоб допомогти рятувати громадян. Його Святість висловив подяку йому та його колегам, був присутній п. Данаї Василакі, Консул Греції, члени Патріаршого Суду та громадські діячі Гомогенії. 

На завершення у дуже зворушливій атмосфері Його Святість відспівав Трисагіо за упокій душ жертв землетрусів. Відповідна молитва також була прочитана арабською мовою. Перед зустріччю Святіший Владика та вірні разом помолилися під час вечірні.

На від’їзд численним учасникам Святіший Владика роздав священні пам’ятки. 

 

__________

Фото: Нікос Папахрісту / Вселенський Патріархат

Теги: Вселенський Патріарх Варфоломій І,Землетрус,Туреччина,Релігія, Незалежний Медіа Форум, IMF, Independent Media Forum, www.uacenter.media
Автор: uacenter.media

uacenter.media, ua.mediacenter.eu@gmail.com,

01001 Київ, вулиця Хрещатик 10, +38 067 461 6900, +48 609 00 6656

© Міжнародний благодійний фонд

«Незалежний Український Медіа Центр у Європі», 2022

© Yurii SCHERBAK, 2022   © Valentyn KONDRATIUK, 2022-2023

Мої відео