Реалії російської агресії очима харків’янина Вадима БЄЛІКОВА

Реалії російської агресії очима харків’янина Вадима БЄЛІКОВА
308646 ПЕРЕГЛЯДІВ

Вадим БЄЛІКОВ. Сторозтерзаний Харків. Реалії російської агресії очима мирного харків’янина. Фотоальбом-літопис. Передмова Сергія Томіленка. Упорядник Анатолій Сєриков 

Альбом є промовистим свідченням того, як із початком російської агресії проти України мирне розмірене життя Харкова і його мешканців перетворилось на пекло. Це документальне фотозвинувачення для Гаагського трибуналу, із датами, часом знімкування, локацією.

Контраст довоєнному затишку міста створюють завивання сирен, прильоти ракет по місту, які вночі добре бачити із вікна, потрощені будинки, вирви від снарядів, похоронні процесії. Із світлого місто стало сірим, депресивним. Порівняймо довоєнні світлини й сучасні!

У Харкові заклики не ігнорувати сигнали повітряної тривоги звучать як знущання, особливо, коли їх автоматично повторюють багато разів за добу. Знущання полягає у тому, що сирени починають верещати у кращому випадку за декілька секунд до прильоту, а частіше – уже після… До поребрика дуже мала відстань. У Харкові навіть водії тролейбусів їздять за кермом у бронежилетах.

«Просто відчиняю вікно…». Харківський фотограф моменти запуску російських "Іскандерів", С-300 знімкує з вікна власної квартири на Салтівці. Він одним із перших почав фіксувати запуски ракет, якими росіяни з Бєлгородської області майже щодня гатять по Харкову та його околицях. Промені світла від ракет у темно-синьому і помаранчево-рожевому світанковому небі виглядають ефектно і зловісно. Ми побачимо з Вами ці фотодокументи на власні очі.

Яке майбутнє буде у Харкова, наш герой припускати не береться: «Завжди все змінюється, навіть без війни все змінюється. Зараз все залежить від того, що буде з Росією. Якщо з Росією у нас лишиться заморожений конфлікт, такий, що періодично будуть стріляти через кордон, Харків буде в усамітненому стані, ставатиме все гірше й гірше. В ідеалі хотілося б помріяти, що Росія дійде до такого стану в економіці й політиці, що їй буде не до нас».

Це видання отримає путівку у світ, якщо Ви проголосуєте за нього за посиланням: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSeslIR3fVJ-VDVhkTlrKYvG8RcbOAh9o9qG-pMVJ4lgOfjldw/viewform

Теги: Харків, Вадим Бєліков, Незалежний український медіацентр у Європі,Незалежний Медіа Форум, www.uacenter.media, IMF, Independent Media Forum
Автор: uacenter.media

Незалежний Медіа Форум
www.uacenter.media
www.mediaforum.news
E-mail: [email protected]
Kyiv - Київ:  +38 067 461 6900
Варшава - Warszawa: +48 609 00 6656

Редакція Незалежного Медіа Форуму не завжди поділяє точку зору автора

© ICF "INDEPENDENT UKRAINIAN MEDIA CENTER IN EUROPE", 2022-2024
© POLSKO-UKRAIŃSKA FUNDACJA POKOJU CONCORDIA 818, 2023-2024

Мої відео