Депутати Москви і Пітера – перші "хороші" проти путіна

Депутати Москви і Пітера – перші "хороші" проти путіна
276268 ПЕРЕГЛЯДІВ

«Сенсаційна» новина з-за поребрика: кілька петербурзьких депутатів звернулися до держдуми російської федерації із закликом висунути обвинувачення проти Путіна у зв'язку із вторгненням в Україну. За день їхній «подвиг» повторили депутати московські, теж місцевого масштабу. І якраз напередодні голосування до органів влади різного рівня.   

Наслідки ця ініціатива мала аж ніяк не сенсаційні: за депутатів узялися силовики. Але нас повинно зацікавити інше.    

Заклик до обвинувачення Путіна пролунав на 196 день розв'язаної Росією війни. Це по-перше. А по-друге, в чому петербурзькі депутати звинувачують Путіна? В тому, що війна призвела до загибелі працездатних російських громадян. В тому, що війна негативно вплинула на російську економіку. В тому, що війна спричинилася до «мілітаризації» України та розширення НАТО.     

Про агресію ні слова. Про воєнні злочини рф ні слова. Про Бучу, Бородянку, Ірпінь, Маріуполь, Харків, Оленівку ні слова.     

Якби у країни-агресора все йшло за планом, петербурзькі депутати і далі мовчали б. Або слали б тому ж Путіну вітальні звернення.    

Але не так сталося, як гадалося.   

Вони проти загарбницької війни не тому, що вона загарбницька, а тому що второпали, що програють. Невдовзі таких звернень побільшає. Це зворотний бік казочки про «хороших» росіян.     

Сергій Борщевський, письменник і дипломат

Світлина: telegraf.in.ua

Теги: Агресія росії в Україні,Сергій Борщевський, Незалежний український медіацентр у Європі,Незалежний Медіа Форум, www.uacenter.media, IMF, Independent Media Forum
Автор: uacenter.media

Незалежний Медіа Форум
www.uacenter.media
www.mediaforum.news
E-mail: [email protected]
Kyiv - Київ:  +38 067 461 6900
Варшава - Warszawa: +48 609 00 6656

Редакція Незалежного Медіа Форуму не завжди поділяє точку зору автора

© ICF "INDEPENDENT UKRAINIAN MEDIA CENTER IN EUROPE", 2022-2024
© POLSKO-UKRAIŃSKA FUNDACJA POKOJU CONCORDIA 818, 2023-2024

Мої відео