Російський генерал Бенедіктов – убивця поляків та українців

Російський генерал Бенедіктов – убивця поляків та українців
299938 ПЕРЕГЛЯДІВ

Російський генерал Бенедіктов – убивця поляків та українців

У новому числі тижневика «Ґазета Польска» (23-29 листопада 2022) з’явилася стаття, присвячена російському генералу Владіміру Бенедіктову, який брав участь як пілот і трьох війнах – Афганістані та в двох російсько-чеченських конфліктах.

Стаття супроводжується кольоровим фото генерала в парадній формі в момент, коли він отримує орден заслуги перед «отєчєством» за військові дії в Україні.

Чим же російський генерал армії привернув увагу польських журналістів?

Бенедіктов, командувач військово-транспортної авіації росії, одержав свою нагороду за «місію знищення українських націоналістів, показавши при цьому високий професіоналізм».

Автор статті відомий польський журналіст Гжегож Вєжхоловський, головний редактор порталу «Niezależna.PL» пише: «місія знищення українських націоналістів» означає різанину цивільного населення, яку окупанти здійснюють на території України».

«Варто знати, – акцентує автор, – що керовані Бенедіктовим підрозділи – транспортні Іл-76 – повинні були відіграти ключову роль у спеціальній операції, перекидаючи на київський аеродром Гостомель сотні солдатів спеціальних сил у перші хвилини вторгнення. Вони повинні були захопити ключові точки української столиці, вбити керівництво України та встановити маріонетковий уряд».

На щастя, завдяки героїчному опору ЗСУ, десант був знищений, аеродром відбитий.

Літаки Бенедіктова доставляли солдатів на всі ділянки фронту – від Києва та Харківської області до Херсона і Маріуполя. Також транспортувалася зброя через Білорусію, хоча російські пропагандисти стверджували, що перевозилася гуманітарна допомога… для громадян України. Тепер, знаючи трагічну долю окупованого населення, важко уявити собі заповнення військових Іл-76 гуманітарними вантажами для тих, кого вбивали окупанти.

Але не тільки злочинна діяльність Бенедіктова в Україні зацікавила автора статті.

Виявилося, що цей літаючий бандит є одним з головних персонажів смоленської драми: мається на увазі трагедія 10 квітня 2010 року, коли польський військовий літак Ту-154, на борту якого перебувало 96 осіб, в тому числі Президент Польщі Лех Качинський та інші видатні політичні, державні й військові діячі, зазнав катастрофу при заході на посадку в Смоленську.

Стало відомо, що Бенедіктов контролював операцію, яка закінчилася вибухом літака Ту-154 в Смоленську. Це йому доповідав полковник
Ніколай Краснокутський перед самою катастрофою: «Товариш генерал, підходить до траверсу (Ту-154), все включено». Траверсу, що було включено?

Портал «Niezależna.PL» отримав російську військову телеграму «ракета» від 31 березня 2010 року, підписану генералом Бенедіктовим, де він наказує «виділити» Іл-76 «з метою забезпечення спеціальних дій у Смоленську» для перевезення автомобілів і кількасот кілограмів «вантажу».

Між тим, російський пілот Іл-76, який мав здійснити посадку в Смоленську, заявив слідчим, які розслідували катастрофу польського літака, що тільки робив обліт аеродрому та його радіолокаційного обладнання. Яку фактичну роль виконував Іл-76? – запитує Г.Вєжхоловський.  До сьогодні це іще не з’ясоване.

Сам те, що генерал Бенедіктов наглядав як за призначенням Іл-6 для забезпечення спеціального завдання, так і безпосередньо керував підходом на посадку літака з польським президентом, є вражаючим фактом. Автор нагадує, що американський генерал ВПС, колишній радник міністра оборони США з питань розвідки і експерт у справах авіаційних спеціальних операцій, Волтер Джайко, завив «Ґазеті Польскій»: «Розмови, які вів генерал Бенедіктов та інструкції, які він давав, ні в якому разі не містяться в рамках нормальних процедур. Навпаки, вони викликають серйозні підозри».

Невдовзі після смоленської катастрофи генерал Бенедіктов був підвищений і став командувачем військово-транспортної авіації росії.

Ця стаття польських колег показує, які злочинці сьогодні ведуть агресивну війну росії проти України.

Єжи Слоневський, оглядач Незалежного Медіа Форуму

На світлині генерал Бенедіктов

Теги: Єжи Слоневський,Гримаси "русского міра", Агресія росії в Україні,Ґазета Польска,Гжегож Вєжхоловський, GazetaPolska, SWS,Niezalezna.PL, www.uacenter.media, Independent Media Forum, IMF, Незалежний Медіа Форум,генерал Бенедіктов
Автор: uacenter.media

uacenter.media, ua.mediacenter.eu@gmail.com,

01001 Київ, вулиця Хрещатик 10, +38 067 461 6900, +48 609 00 6656

© Міжнародний благодійний фонд

«Незалежний Український Медіа Центр у Європі», 2022

© Yurii SCHERBAK, 2022   © Valentyn KONDRATIUK, 2022-2023

Мої відео