Євросоюз: Прем'єр-міністр Віктор Орбан є загрозою

Євросоюз: Прем'єр-міністр Віктор Орбан є загрозою
237630 ПЕРЕГЛЯДІВ

Прем'єр-міністр Віктор Орбан є загрозою

На шкоду військовій, економічній та енергетичній безпеці Європи його уряд Фідес служить інтересам авторитарної Росії та Китаю в Брюсселі та за його межами. Сприяючи та підбурюючи владіміра путіна та Сі Цзіньпіна, Віктор Орбан об’єднується з такими ж авторитарними лідерами в Центральній та Південній Європі, ризикуючи стабільністю та процвітанням в обмін на власні недалекоглядні інтереси. Його поширення ірредентистського наративу про «Велику Угорщину» серед етнічних родичів в Угорщині та за її межами стає лише гучнішим. Він рішуче просуває свій неліберальний світогляд, незважаючи на норми та цінності, до яких приписує керівництво цієї країни-члена НАТО та Європейського Союзу.

Зіткнувшись із загрозою, яку Орбан становить для нашої спільної безпеки, Центр європейських цінностей (Чехія) представив спеціальний інформаційний бюлетень – Orban Watch Briefing:

«Наша мета – точно інформувати про ту політику та дії Фідес, які послаблюють трансатлантичний альянс та його захист. Ми сподіваємося, що завдяки більшому усвідомленню партнерства Орбана зі східними авторитарними лідерами в Європі та Північній Америці визнають зростаючу небезпеку, яку він представляє, і наполегливо відреагують. Ми з нетерпінням чекаємо того дня, коли Угорщина відновить своє бажане місце як демократична держава, що позитивно внесе свій внесок у краще захищену, більш об’єднану євроатлантичну спільноту.

 

УГОРЩИНА – США, ВЕЛИКОБРИТАНІЯ ТА СВІТ

 

УГОРЩИНА В ЄС

План відновлення та стійкості Угорщини врятовано?

Після місяців тривалих переговорів між Єврокомісією та Угорщиною уряд Fidesz заявив, що більше не блокуватиме фінансову допомогу ЄС Україні. Крім того, Угорщина нарешті пообіцяла схвалити глобальну податкову угоду, другу угоду , яку вона блокувала місяцями. В обмін на свою згоду на надання Києву кредитного пакету в розмірі 18 мільярдів євро за підтримки ЄС, Комісія підтримає План відновлення та стійкості Угорщини . Після початкової рекомендації Комісії щодо утримання від Будапешта 7,5 млрд євро (181 млрд чеських крон) Угорщині тепер загрожує потенційне заморожування на суму 6,35 млрд євро(153 мільярди чеських крон), якщо вона не зможе належним чином провести судові реформи. Угода, як важлива віха чеського головування , була підтверджена письмовою процедурою 15 грудня. Незважаючи на те, що Орбан представив угоду вітчизняній аудиторії як перемогу, Комісія вперше у своїй історії погодилася затримати кошти з держави-члена через її неспроможність підтримувати верховенство права

Виплата коштів плану залежить від виконання масштабних реформ , які посилюють прозорість і підзвітність, зокрема в судовій системі Угорщини. Комісія контролюватиме виконання Угорщиною 27 етапів .

 

Риторика Фідес не вирішує економічних проблем 

Економічні проблеми Угорщини поглиблюються. Інфляція в країні в листопаді зросла до 22,5 відсотка , ставши однією з найвищих в ЄС. З року в рік ціни на основні продукти харчування стрімко зростають, що спонукає до обов’язкових обмежень цін . Вартість яєць , хліба та молочних продуктів зросла відповідно на 102,9, 81,8 та 79 відсотків . Крім того, угорці зіткнулися з серйозною нестачею бензину . Раніше цього року профспілки підтримали страйк учителів, де кілька тисяч людей протестували в Будапешті. Крім столиці, деякі муніципалітети не мають фінансів для оплати рахунків за електроенергію, залишаючи життєво важливі державні установи закритими. Постраждалі громадські об'єкти включають театри, спа-салони , басейни, бібліотеки, музеї та спортивні об'єкти, включаючи готель Danubius, найбільший у країні.

Щоб заспокоїти громадське невдоволення, Орбан приписує ці невдачі насамперед Брюсселю; а саме санкції ЄС проти Росії, які нібито спричинили стрибки цін на нафту та газ. Крім того, він поклав провину на внутрішню політичну опозицію.

Щоб відвернути увагу від економічних невдач свого уряду, Орбан критикує своїх ворогів, захоплюючись небезпекою неєвропейської імміграції. У тандемі міністр закордонних справ Петер Сіярто та інші так само культивують іноземних союзників, надаючи провокаційні повідомлення ультранаціоналістичним групам у сусідніх країнах .

 

УГОРЩИНА В ЦЕНТРАЛЬНІЙ ТА ПІВДЕННО-СХІДНІЙ ЄВРОПІ

Угорці перетинають кордон заради бензину

Угорці почали їздити в сусідні країни за бензином. Прагнучи стримати різке зростання цін на пальне, уряд Орбана в листопаді запровадив обов’язкові обмеження цін.

Минулого тижня внаслідок раптової зміни уряд призупинив свій суперечливий мандат . Обмеження цін на бензин, які багато економістів вважають необдуманими, мали на меті захистити громадян від вартості інфляційного тиску на сектор. Однак ситуація вийшла з-під контролю, коли встановлена ​​оцінка призвела до масової нестачі пального на АЗС.

Іноземні постачальники відкликалися і панічно закуповували запаси, що залишилися, і незабаром пішли. Уряд змінив курс після того, як офіційні особи MOL Group заявили про свою нездатність продовжувати постачання за цих умов. Відразу послідував стрибок ціни .

Угорська регіональна державна гра приносить свої плоди

 

17 грудня в Бухаресті глави держав Азербайджану, Грузії, Угорщини та Румунії підписали угоду про будівництво підводного електричного кабелю , який транспортуватиме енергію азербайджанської ВЕС на європейські ринки. Ця угода є частиною поточної ініціативи уряду Орбана щодо розширення ролі Угорщини як транзитної держави в структурі влади Європи".

 

europeanvalues.cz

Теги: Угорщина,Гримаси "русского міра",europeanvalues,Orban Watch Briefing,ЄС, Незалежний Медіа Форум, Євросоюз, www.uacenter.media, Independent Media Forum, IMF
Автор: uacenter.media

Незалежний Медіа Форум
www.uacenter.media
www.mediaforum.news
E-mail: [email protected]
Kyiv - Київ:  +38 067 461 6900
Варшава - Warszawa: +48 609 00 6656

Редакція Незалежного Медіа Форуму не завжди поділяє точку зору автора

© ICF "INDEPENDENT UKRAINIAN MEDIA CENTER IN EUROPE", 2022-2024
© POLSKO-UKRAIŃSKA FUNDACJA POKOJU CONCORDIA 818, 2023-2024

Мої відео