АКТУАЛЬНО: Коментар письменника, політика і дипломата Юрія ЩЕРБАКА

АКТУАЛЬНО: Коментар письменника, політика і дипломата Юрія ЩЕРБАКА
171623 ПЕРЕГЛЯДІВ

 

IMF: Читайте, слухайте, ДИВІТЬСЯ! – www.uacenter.media

В аналітичному коментарі відомого українського політика, письменника і дипломата Юрія ЩЕРБАКА йдеться про перейменування вулиць столиці України. Мас медіа сьогодні поширили його публічне звернення, як оприлюднюємо тут:

Відкритий лист Юрій ЩЕРБАКА,

письменника, Надзвичайного і Повноважного посла України,

доктора медичних наук, голови Ради Незалежного Медіа Форуму 

Я, письменник і дипломат Юрій Щербак, звертаюсь до Експертної ради та всіх депутатів Київської міської ради і киян із закликом позбутися застарілої комуністичної назви Повітрофлотського проспекту.

На підкріплення моєї пропозиції дозволю собі навести документальну цитату із «Протокола №38 Заседания Президиума Киевского Губернского Исполнительного комитета 5 созыва» 1923 року. На сторінці 4 там є запис 683: «В ознаменовение развития и укрепления Красного воздушного флота переименовать Кадетское шоссе в Воздухофлотское шоссе».

Я киянин, і все своє свідоме життя борюся проти комуністичної диктатури та її наслідків, і переконаний, що із наших рідних вулиць належить остаточно прибрати глорифікацію комуністичного режиму, навіть у таких прихованих випадках, як із назвою Повітрофлотського проспекту.

На мій погляд, цей, один із центральних проспектів Києва, має носити назву Проспекта Європейського Союзу, адже прагнення членства у Європейській Спільноті відстояне нами на Майдані, відображене в Конституції України і є обов’язком української влади.

Той факт, що саме на цьому проспекті розташоване Міністерство оборони України, лише підкреслює наскільки важливою є декомунізація назви «Повітрофлотський» та перейменування у проспект Європейського Союзу, куди ми рухаємось, відстоюючи у російсько-українській війні свій зовнішньо-політичний вибір та незалежність Української Держави.

Нова назва водночас буде гідною і символічною у контексті нашої вдячності за безпрецедентну допомогу ЄС Україні під час російської агресії.

Закликаю Вас усіх підтримати мою пропозицію заради майбутнього нашої країни у вільній сім’ї народів об’єднаної Європи!

 

Юрій ЩЕРБАК,

письменник, Надзвичайний і Повноважний посол України,

доктор медичних наук, голова Ради Незалежного Медіа Форуму

 

 

Поточна назва об’єкта міського підпорядкування

(район міста Києва)

Пропонована назва об’єкта міського підпорядкування

Обґрунтування пропонованої назви об’єкта міського підпорядкування

 

Повітрофлотський проспект

 

Проспект Європейського Союзу

Назва Повітрофлотський проспект є прихованою комуністичною назвою, яка з’явилася згідно з рішенням «Президиума Киевского Губернского Исполнительного комитета» в 1923 році для уславнення «Красного воздушного флота».

Нова, запропонована назва проспекту на честь Європейського Союзу відображає прагнення українського народу, яке зафіксоване у Конституції України.

 

 

 

IMF: Читайте, слухайте, ДИВІТЬСЯ!  – Ваш IMF

Теги: Юрій Щербак,Аналітика,Перейменування вулиць Києва,Декомунізація, Євросоюз, Незалежний Медіа Форум, www.uacenter.media, Independent Media Forum, IMF
Автор: uacenter.media

uacenter.media, ua.mediacenter.eu@gmail.com,

01001 Київ, вулиця Хрещатик 10, +38 067 461 6900, +48 609 00 6656

© Міжнародний благодійний фонд

«Незалежний Український Медіа Центр у Європі», 2022

© Yurii SCHERBAK, 2022   © Valentyn KONDRATIUK, 2022-2023

Мої відео