Сезонні "кріпаки" в Німеччині із Центральної та Східної Європи

Сезонні "кріпаки" в Німеччині із Центральної та Східної Європи
362445 ПЕРЕГЛЯДІВ

Поводилися як з людьми другого сорту. У Німеччині експлуатують робітників із Центральної та Східної Європи

Німецька газета «Sueddeutsche Zeitung» зосередилася на долі сезонних робітників із Центральної та Східної Європи. Виявляється, що поляків, румунів, болгар, а віднедавна й українців обманюють не лише на (між іншим, мікроскопічній) оплаті. Умови їхньої роботи залишають бажати кращого: люди тисняться в колективних приміщеннях без туалетів, а звернення до лікаря залежить від доброї волі їхнього начальства. «До них ставляться як до людей другого і навіть третього сорту».

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

 
pixabay
 
 
 

Журналіст Бенедикт Петерс у коментарі, опублікованому у  "Sueddeutsche Zeitung", спирався на останній звіт німецького профспілкового штабу DGB. Висновки, зроблені з цього, приголомшливі.

– Євросоюз любить говорити про «Єдину Європу», але румуни, поляки та болгари, а останнім часом і українці, які щороку на кілька тижнів приїжджають до Німеччини, щоб зібрати спаржу, полуницю чи виноград, не бачать у цьому реалії спільноти. Вони також нічого не відчувають щодо нібито високих стандартів соціального захисту, якими Брюссель так хоче похвалитися перед світом...

За словами автора, «на німецьких агропідприємствах (до працівників із названих країн. – Ред.) них ставляться як до людей другого і навіть третього сорту».

«Їх селять у колективні приміщення без туалетів, і коли вони хочуть звернутися до лікаря, вони залежать від доброї волі свого начальника, як кріпаки. Їх обманюють при оплаті праці, хоча зарплати і так мізерні.

За словами журналіста газети, «коаліційний уряд повинен нарешті виконати свою обіцянку з коаліційної угоди і забезпечити сезонним працівникам охорону здоров'я із першого дня працевлаштування».

Журнал економічних кіл "Handelsblatt" також посилався на звіт німецьких профспілкових діячів, - нагадує портал dw.com. Опубліковані редакцією дані свідчать, що у 2021 році (новіших даних немає) у сільському господарстві Німеччини працювало 135 тис. сезонних робітників. Близько 70 тис. із Румунії, а 36 тис. із Польщі. Торік кількість українців значно зросла.

«Handelsblatt» цитує фрагмент звіту DGB, де йдеться про «нестерпні умови», що панують у цій галузі, та майже повну відсутність контролю – у 2021 році він здійснювався лише в 1,1 відсотків ферм.

Джерело: niezalezna.pl, dw.com, Sueddeutsche Zeitung
Теги: Сезонні працівники у Європі, Бюро економічної безпеки, Євросоюз, Німеччина,Трудові ресурси,Заробітчани, Незалежний Медіа Форум, Niezalezna.PL,dw.com, Sueddeutsche Zeitung, www.uacenter.media, Independent Media Forum, IMF
Автор: uacenter.media

Незалежний Медіа Форум
www.uacenter.media
www.mediaforum.news
E-mail: [email protected]
Kyiv - Київ:  +38 067 461 6900
Варшава - Warszawa: +48 609 00 6656

Редакція Незалежного Медіа Форуму не завжди поділяє точку зору автора

© ICF "INDEPENDENT UKRAINIAN MEDIA CENTER IN EUROPE", 2022-2024
© POLSKO-UKRAIŃSKA FUNDACJA POKOJU CONCORDIA 818, 2023-2024

Мої відео