Вадим Вітковський: Ця книжка своєю Правдою потрясе Світ

Вадим Вітковський: Ця книжка своєю Правдою потрясе Світ
234028 ПЕРЕГЛЯДІВ

Вадим ВІТКОВСЬКИЙ, голова Вінницької обласної організації НСПУ, директор обласної комунальної установи «Видавничий Дім «Моя Вінниччина», заслужений журналіст України, благословив у світ незвичайну книгу. Ідеться про «Бучанський щоденник» Сергія Куліди, виданий коштом Вінницького обласного бюджету при сприянні Вінницької обласної військової адміністрації та Вінницької обласної ради: Куліда С. БУЧАНСЬКИЙ ЩОДЕННИК. Нотатки з підвалу. Упорядкування Юлії Белінської. Вінниця: ТОВ «ТВОРИ», 2022, 48 c., іл.

«Я зустрічав їх у Вінниці, у своєму домі 14 березня 2022, – оповідає у передмові до скромного видання Вадим Вітковський, – коли вони щойно прорвалися із фронтової Бучі, колись курортного містечка під Києвом, розбитого російськими бандитами ущент, п’ятеро змучених українців, які не знають, що таке тиша, електрика, тепла вода, чиста постіль, і радіють цьому всьому, до чого ми усі звиклі у Вінниці, як малі діти до «хлібчика від зайчика» у татовій руці...

Головний редактор письменницької газети «Літературна Україна» Сергій КУЛІДА з дружиною, донькою, двома внуками і песиком... Яковом, названим так, каже, «на честь» любого діда!

У нашій гостинній хаті ми з дружиною Валею намагалися забезпечити їм максимально можливий комфорт для перепочинку і дальшого шляху на Захід, де їх уже чекає також письменник Ярослав Ткачівський.

Десять років, з 1993 по 2003 рік він, журналіст і письменник, ведучий передачі «Незалежність» редакції літературно-драматичних передач Українського радіо, навчався, жив і працював у Сполучених Штатах Америки, співробітничав з газетою «Національна трибуна» та іншими емігрантськими виданнями, згодом був власним кореспондентом газети «Демократична Україна» і «Киевские новости» у США, заснував і редагував журнали «Досье секретных служб» (Україна-США) та «Секретные службы»…

Міг би і досі сито і мирно жити за океаном, та потягло на Батьківщину… Знаючи його багатий досвід журналіста і видавця, керівництво Бучі запропонувало йому очолити місцеву газету «Бучанські новини» (2004-2014).

У непростий час вітчизняної історії, з грудня 2017 року очолив письменницьку газету «Літературна Україна» і відтоді практично тримає її на своїх плечах при допомозі деяких колег…

Наша газета «Літературна Україна» буде жити! Тоді, у мене вдома (та й тепер!), Сергій її складав, сказати б, «на коліні», вимушено подорожуючи Україною, якщо це можна так назвати, рятуючись від загибелі.

«Газеті потрібен матеріал...» – такими були останні слова у фронтовому щоденнику полеглого на Малій землі минулої війни поета Леоніда Левицького.

І матеріал такий уже є – правдивий для наших і убивчий для знахабнілого агресора з дикої Півночі... Називається він «БУЧАНСЬКИЙ ЩОДЕННИК», ілюстрований рідкісними і унікальними фото Андрія Нестеренка з парламентської газети «Голос України».

Невеличка книжка ця своєю Правдою потрясе Світ і буде звинуваченням росії на Міжнародному Трибуналі у Гаазі».

На світлині Вадим Вітковський і Сергій Куліда, 2022

Теги: Вадим Вітковський,Сергій Куліда,Буча,Бучанський щоденник,#ЛітературнаУкраїна ,Андрій Нестеренко, Вінниця, Незалежний Медіа Форум, www.uacenter.media, IMF, Independent Media Forum
Автор: uacenter.media

Незалежний Медіа Форум
www.uacenter.media
www.mediaforum.news
E-mail: [email protected]
Kyiv - Київ:  +38 067 461 6900
Варшава - Warszawa: +48 609 00 6656

Редакція Незалежного Медіа Форуму не завжди поділяє точку зору автора

© ICF "INDEPENDENT UKRAINIAN MEDIA CENTER IN EUROPE", 2022-2024
© POLSKO-UKRAIŃSKA FUNDACJA POKOJU CONCORDIA 818, 2023-2024

Мої відео