Ніна МАТВІЄНКО: Во славу великої українки – Ліни КОСТЕНКО

Ніна МАТВІЄНКО: Во славу великої українки – Ліни КОСТЕНКО
304116 ПЕРЕГЛЯДІВ

Ніна МАТВІЄНКО: Во славу великої українки  Ліни КОСТЕНКО

В Українському кризовому медіа-центрі відбулася презентація відеопроекту “Ліна Костенко: відповідь кожному”. Перед показом відео і зустріччю із тими, хто взяв участь у проекті, доцент Могилянської школи журналістики, кандидат філологічних наук Анатолій Яковець нагадав про життя і творчість видатної авторки.

Реалізація відеопроекту “Ліна Костенко: відповідь кожному” стала можливою завдяки патронату Міністерства молоді та спорту України. В основу покладено ідею представлення творів Ліни Костенко яскравими вітчизняними особистостями. Читання поезії дитиною як символом поєднання поколінь повинно було стати лейтмотивом сюжетної лінії. Багато відомих людей відгукнулись на пропозицію долучитися до відеопроекту.

Серед них Ада Роговцева, Ніна Матвієнко, Ольга Михайлівна Кузьменко (мати Кузьми Скрябіна), Тарас Тополя, Джамала, Олександр Усик, музиканти Олександр та Юлія Божики. 

Декламує вірши Ліни Костенко 8-річна Кіра Касинець – переможниця конкурсів Всеукраїнського та Міжнародного рівня з ораторського мистецтва. Після показу відео учасники розказали, що почали знімати за 10 днів до повномасштабного вторгнення, а влітку повернулись до роботи. Шукали вірши, які допоможуть показати цю біду через поезію. Автори хотіли показати не страшні кадри вибухів, а яркі риси народу. Силу духу і відважність через військового, який є музикантом, жінку-волонтера, боксера Олександра Усика.

«Дякуючи Ліні Костенко і цій маленькій дівчинці я тримаю свою пісенну зброю, і не схиблю, і буду до кінця, – відмітила народна артистка України Ніна Матвієнко. – Вона ввібрала в себе образ матері слова. В неї увійшло все те, що було у Лесі Українки, Марко Вовчок, і є у молодих талановитих сучасних поетес. Всі зали, де вона виступала Ліна Костенко, були заповнені студентами. Вона продовжать славу цієї великої українки, і я щаслива, що чула, як вона дихає». 

https://uacrisis.org

На світлині: Ніна Матвієнко

Теги: Ліна Костенко,Анатолій Яковець,Ніна Матвієнко, Слово українське безсмертне, Незалежний Медіа Форум, IMF, Independent Media Forum, www.uacenter.media
Автор: uacenter.media

Незалежний Медіа Форум
www.uacenter.media
www.mediaforum.news
E-mail: [email protected]
Kyiv - Київ:  +38 067 461 6900
Варшава - Warszawa: +48 609 00 6656

Редакція Незалежного Медіа Форуму не завжди поділяє точку зору автора

© ICF "INDEPENDENT UKRAINIAN MEDIA CENTER IN EUROPE", 2022-2024
© POLSKO-UKRAIŃSKA FUNDACJA POKOJU CONCORDIA 818, 2023-2024

Мої відео