Вселенський Патріарх: "...я засуджував і засуджую цю нечестиву війну"

Вселенський Патріарх: "...я засуджував і засуджую цю нечестиву війну"
225982 ПЕРЕГЛЯДІВ

Його Святість знову наголосив, що вторгнення Росії в Україну є несправедливим, злочином, гріхом

Вселенський Патріарх висловив свою любов і підтримку українському народу, який зазнав тяжких випробувань. Варфоломій, який прийняв у Святвечір групу з близько 150 українських паломників   з усієї країни, серед яких багато жінок, чиї діти, брати чи чоловіки перебувають на передовій, захищаючи територіальну цілісність своєї Батьківщини та свободу українців. людей, чи загинули вони під час виконання службових обов’язків.

Вітаючи паломників, які були одягнені в традиційний одяг і тримали прапори своїх парафій, а також прапори Батьківщини, підписані своїми військовими родичами, він нагадав про духовний зв’язок українського народу з Константинопольською Матір’ю-Церквою, від якої вони прийняли хрещення в Християнську віру та візантійську культуру в 10 столітті, і зазначив, що незважаючи на політичні потрясіння та будь-які зміни, які відбулися з того часу, «ці зв’язки, які нас пов’язують, є міцними і залишатимуться міцними назавжди».

Патріарх згадав свій минулорічний візит до Києва з нагоди 30-ї річниці Незалежності України, зазначивши, що тоді ніхто не міг уявити, яка трагедія станеться через кілька місяців, у лютому минулого року.

«Ви подякували мені за те, що я засуджував і засуджую цю нечестиву війну, яку назвав диявольською. Як могла мати Церква не засуджувати цю війну, коли вона бачить, як її дітей несправедливо вбивають?» — запитав Його Святість. «Перемога буде з вами, тому що правда і справедливість завжди перемагають» , - наголосив він в іншому місці свого виступу та висловив подяку всім народам і міжнародним організаціям, які допомагають Україні протистояти цій війні несправедливості. 

«Я казав і повторюю, що це російське вторгнення в Україну несправедливе, це злочин, це гріх. Це не православна практика, це не християнська практика» , – підкреслив Патріарх.

Він особливо згадав теплий вітальний лист, надісланий йому Президентом Зеленським, якого назвав відважним борцем, а Блаженнішому Митрополиту Київському і всієї України Епіфанію передав братерський привіт за бойовий дух, який відзначає його і за всі жертви, які він робить для своєї отари.

З нагоди Різдвяного послання, яке він звернув особливо до народу України, Патріарх сказав, що в ньому висловлює надію і бажання, щоб Бог дозволив йому знову відвідати їхню прекрасну, гостинну, але й багатостраждальну країну, і він побажав , «нехай новий рік, який настане через кілька днів, принесе так бажаний мир і об’єднає розділені родини».

На завершення паломники заспівали традиційних українських колядок та пісень. 

https://ec-patr.org/

__________

Світлина Нікоса Папахрісту / Вселенський Патріархат

Теги: Вселенський Патріарх Варфоломій І,Вселенський Патріархат, Агресія росії в Україні,Гримаси "русского міра",ПЦУ,РПЦ, Незалежний Медіа Форум,Релігія, www.uacenter.media, Independent Media Forum, IMF
Автор: uacenter.media

Незалежний Медіа Форум
www.uacenter.media
www.mediaforum.news
E-mail: [email protected]
Kyiv - Київ:  +38 067 461 6900
Варшава - Warszawa: +48 609 00 6656

Редакція Незалежного Медіа Форуму не завжди поділяє точку зору автора

© ICF "INDEPENDENT UKRAINIAN MEDIA CENTER IN EUROPE", 2022-2024
© POLSKO-UKRAIŃSKA FUNDACJA POKOJU CONCORDIA 818, 2023-2024

Мої відео