Столтенберг: Ми обговорюємо створення Ради НАТО-Україна

Столтенберг: Ми обговорюємо створення Ради НАТО-Україна
205682 ПЕРЕГЛЯДІВ

Столтенберг: Ми обговорюємо створення Ради НАТО-Україна

Північноатлантичний альянс має забезпечити безпеку України в довгостроковій перспективі, після закінчення війни, наголосив генсек НАТО Єнс Столтенберг після зустрічі міністрів закордонних справ НАТО. Він зазначив, що поки що країни-члени повинні зосередитися на забезпеченні українців необхідною для боротьби зброєю, але ведуться переговори про перетворення Комісії НAТО-Україна в Раду Україна-НАТО, що змінить позицію Києва на консультаціях.

Коли війна закінчиться, ми повинні бути впевнені, що у нас є план, щоб забезпечити відсутність паузи в діях Росії проти України... ми повинні зупинити це порочне коло агресії проти України,

– сказав Столтенберг на прес-конференції після неформальної зустрічі міністрів закордонних справ.

 

Ми говорили про те, як наблизити Україну до НАТО, куди ця країна належить, підкреслив генсек Альянсу. Усі члени НАТО згодні з тим, що двері Альянсу залишаються відкритими, що Україна стане членом цієї організації, і Росія не має права вето з цього приводу, запевнив він.

Ми плануємо довгострокову програму підтримки української армії, яка дозволить адаптувати її до стандартів і озброєння НАТО, зазначив Столтенберг.  Ми також обговорили трансформацію Комісії Україна-НАТО в Раду Україна-НАТО, що стане великим кроком у створенні форуму, де обидві сторони діятимуть як рівні партнери, - додав він.

 

Водночас генсек НАТО зазначив, що під час четвергової зустрічі в Осло конкретних рішень прийнято не було. Переговори міністрів були неформальними в рамках консультацій напередодні саміту НАТО 11-12 липня у Вільнюсі.

Niezalezna.PL - парнер Незалежного Медіа Форуму

Теги: НАТО,Єнс Столтенберг, Агресія Росії в Україні, Незалежний Медіа Форум, IMF, Independent Media Forum, www.uacenter.media
Автор: uacenter.media

Незалежний Медіа Форум
www.uacenter.media
www.mediaforum.news
E-mail: [email protected]
Kyiv - Київ:  +38 067 461 6900
Варшава - Warszawa: +48 609 00 6656

Редакція Незалежного Медіа Форуму не завжди поділяє точку зору автора

© ICF "INDEPENDENT UKRAINIAN MEDIA CENTER IN EUROPE", 2022-2024
© POLSKO-UKRAIŃSKA FUNDACJA POKOJU CONCORDIA 818, 2023-2024

Мої відео