Застарілі принципи ООН суперечать світовому правопорядку

Застарілі принципи ООН суперечать світовому правопорядку
223819 ПЕРЕГЛЯДІВ

Очевидно, світова спільнота, створюючи ООН, дбала про світовий порядок і дотримання принципів міжнародного права. Тож хотілося б привернути увагу до деяких аспектів, які не тільки руйнують світопорядок, а й людську свідомість… Не можна змиритись з тим, що член Радбезу ООН – російська федерація, нехтуючи нормами Статуту ООН, віроломно, не спровоковано вдерлася в Україну. Вона скоїла світовий злочин за кваліфікацією того ж Статуту ООН.

Російська федерація, член Радбезу ООН, порушила принципи міжнародного права: взяла на себе гарантії безпеки України, як одна із країн-підписантів Будапештського Меморандуму, що позбавив Україну другого у світі арсеналу ядерної зброї, і сама ж напала на Україну. Агресор захопив Запорізьку АЕС, створюючи техногенну небезпеку, шантажує, залякує обстрілами атомку та ще й погрожує Україні застосуванням ядерної зброї.

Абсурдними виглядають й інші факти. По-перше, за росію, як члена Радбезу ООН, ніхто не голосував, і таке питання навіть не виносилось на голосування. Ця країна зайняла нішу колишнього радянського союзу, що була в Радбезі. Другий факт, Генасамблея ООН визнала незаконне та неспровоковане вторгнення росії в Україну і зобов'язала її вивести війська з території України та припинити агресію. Таке ж рішення ухвалив і Міжнародний суд ООН з прав людини.

Щоразу росія ігнорує законні вимоги ООН, МАГАТЕ, ПАРЄ щодо припинення злочинних дій. Втім Генасамблея ніяк не реагує на це. Росія продовжує залишається членом Радбезу ООН і блокує будь-які об'єктивні кроки щодо припинення агресії, дискредитує цю організацію.

Хочеться звернути увагу на присутність в самій організації великої кількості агентів впливу кремля. Наведу лише один приклад – це координатор з безпеки в Женеві місії ООН з прав людини полковник ГРУ Д.Черепанов, який відверто проштовхував ідею (і це зрозуміло) про те, що буцім-то Україна збила MH-17. Він же активно впливає на формування складу лояльних до росії представників місії ООН в Україні. Фактично вся місія ООН з прав людини проросійська, хоча росію ніби-то  і виключали з неї.

Зараз потрібні активні дії й ефективні рішення на користь  справедливого світопорядку, демократії, утвердження законності та справедливості. Тож вітаю ініціативу щодо реформи ООН і модернізації міжнародного законодавства. Хочу побажати оновлення цієї авторитетної за задумом організації й очищення від сатанинських агентів впливу, які несуть насильство і прикривають страшні злочини, підігрують тероризму.

Хай у цьому допоможе нам усім Бог !

 Микола ГОЛОМША, доктор філософії, член Ради Незалежного Медіа Форуму

 

Світлина з Вікіпедії

Теги: IMF, Independent Media Forum, www.uacenter.media,SDP,Польська Асоціації Журналістів (SDP), Незалежний український медіацентр у Європі,Незалежний Медіа Форум,Микола Голомша
Автор: uacenter.media

Незалежний Медіа Форум
www.uacenter.media
www.mediaforum.news
E-mail: [email protected]
Kyiv - Київ:  +38 067 461 6900
Варшава - Warszawa: +48 609 00 6656

Редакція Незалежного Медіа Форуму не завжди поділяє точку зору автора

© ICF "INDEPENDENT UKRAINIAN MEDIA CENTER IN EUROPE", 2022-2024
© POLSKO-UKRAIŃSKA FUNDACJA POKOJU CONCORDIA 818, 2023-2024

Мої відео