Президент Макрон подарував Папі Римському крадену книгу зі Львова?

Президент Макрон подарував Папі Римському крадену книгу зі Львова?
237877 ПЕРЕГЛЯДІВ

    Президент Франції Емануель Макрон під час візиту до Італії подарував Папі Римському Франциску перше французьке видання книги “Вічний світ” Іммануїла Канта 1796 року. У книзі стоїть друк польською мовою, який показує приналежність книги до Академічного читального залу у Львові.

     У Польщі знімки унікальної книги викликали жваві суперечки. Роберт Пшель з Польського інституту міжнародних відносин звернув увагу на те, що екземпляр колись був власністю бібліотеки польського університету у Львові.

     Також деякі припустили, що “Вічний світ” Іммануїла Канта вивезли зі Львова під час Другої світової війни.

     Швейцарський журналіст-розслідувач Арно Беда вважає, що книгу могли купити у паризькій книгарні Hatchuel за 2500 євро. На сайті магазину сказано, що книга давно була у французьких колекціях. На початку 1900-х вона належала паризькому книготорговцю Люсьєну Бодену.

      Польський чиновник Аркадіуш Мулярчик рекомендує дипломатичним службам звернутися по роз’яснення до французьких органів влади, щоб з’ясувати історію цієї книги.

Офіційний сайт Української літературної газети

Світлини із сайту Української літературної газети

Теги: Незалежний Медіа Форум, Незалежний український медіацентр у Європі, www.uacenter.media, IMF, Independent Media Forum, Українська літературна газета,Медіа Форум,Польща й Україна: реалії і перспективи,Президент Макрон,Папа Римський ,Крадена книга зі Львова?,“Вічний світ” Іммануїла Канта 1796
Автор: uacenter.media

uacenter.media, ua.mediacenter.eu@gmail.com,

01001 Київ, вулиця Хрещатик 10, +38 067 461 6900, +48 609 00 6656

© Міжнародний благодійний фонд

«Незалежний Український Медіа Центр у Європі», 2022

© Yurii SCHERBAK, 2022   © Valentyn KONDRATIUK, 2022-2023

Мої відео