Польський сенат оголошує владу росії терористичним режимом

 Польський сенат оголошує владу росії терористичним режимом
315108 ПЕРЕГЛЯДІВ

Наприкінці жовтня 2022 року Вища палата польського сейму прийняла рішення оголосити владу російської федерації терористичним режимом. За резолюцію проголосувало 85 сенаторів, 15 членів не брали участь у голосуванні. Ніхто не проголосував проти.

Документ, прийнятий Сенатом, стверджує, що збройні сили рф 24 лютого 2022 року розпочали звірячу війну з Україною, метою якої є видалення суверенної країни з карти та знищення українського народу.

«Героїчна оборона незалежності громадянами України викликала захват цілого вільного світу. Україна сьогодні є найважливішим місцем захисту демократії й свободи» ˗ зазначається в резолюції.

Російські агресори тероризують мешканців українських міст, бомбардуючи цивільні об'єкти: дитячі садки, школи, театри й житлові квартали.

«Бандити в російських мундирах піддають тортурам і вбивають військовополонених та цивільних громадян на окупованих територіях. Викрадають українських дітей, щоб виховати їх як яничар режиму. Вивозять, переселяють і висилають українських громадян у віддалені місцевості росії", ˗ мовиться в документі.

Резолюція Сенату стверджує, що «президент росії путін та його апарат насильства повернулися до жорстоких практик сталінського й гітлерівського режимів». «Тому росія має бути переможена й позбавлена можливості загрожувати сусідам».

Сенат Польщі, засудивши агресію росії, закликав усі країни, які підтримують мир, демократію та права людини, визнати владу російської федерації терористичним режимом.

Сенат висловив подяку всім організаціям, які досліджують і коментують злочини росії в Україні й закликав міжнародне суспільство підтримати Міжнародний кримінальний трибунал, який проводить слідство щодо осіб, відповідальних за ці злочини. Сенат подякував усім полякам, урядовій і місцевій адміністраціям та неурядовим організаціям за величезну допомогу, надану після 24 лютого українцям, які втекли від російських бомб, переважно жінкам і дітям.

Це рішення польського Сенату має велике прецедентне значення для широкого міжнародного визнання путінського режиму терористичним і піддання його остракізму. 

Єжі Слоневський, оглядач Форуму 

Світлина  з сайту DW 

Теги: SWS, GazetaPolska,Tomasz Sakiewicz,Strefy Wolnego Słowa,TVRepublika, IMF, www.uacenter.media,niezalezna.pl, Independent Media Forum, Незалежний Медіа Форум, Незалежний український медіацентр у Європі
Автор: uacenter.media

Незалежний Медіа Форум
www.uacenter.media
www.mediaforum.news
E-mail: [email protected]
Kyiv - Київ:  +38 067 461 6900
Варшава - Warszawa: +48 609 00 6656

Редакція Незалежного Медіа Форуму не завжди поділяє точку зору автора

© ICF "INDEPENDENT UKRAINIAN MEDIA CENTER IN EUROPE", 2022-2024
© POLSKO-UKRAIŃSKA FUNDACJA POKOJU CONCORDIA 818, 2023-2024

Мої відео