Прем’єр МОРАВЕЦЬКИЙ: Польськість – одне з облич європейськості

Прем’єр МОРАВЕЦЬКИЙ: Польськість – одне з облич європейськості
340519 ПЕРЕГЛЯДІВ

Моравецький твердо про місце Польщі в Європі. «Нас не треба вчити демократії»

«Наша ідентичність є частиною європейської ідентичності. Польща  це не просто молодша сестра старших європейських країн. Польськість  це одне з багатьох облич європейськості»,  заявив прем’єр-міністр Матеуш Моравецький у понеділок у Берліні.

«Війна в Україні показала, куди тягне Європа; вона змістила центр ваги Європи»

– сказав прем’єр-міністр, який взяв участь у святкуванні 50-річчя політичної діяльності Вольфганга Шойбле, колишнього президента Бундестагу, колишнього голови ХДС, міністра в уряді Гельмута Коля.

«Наша ідентичність є частиною європейської ідентичності. Польща є не тільки молодшою ​​сестрою старших європейських країн. Польськість є одним із багатьох облич європейськості»,  додав він.

 

 

Він стверджував, що «ми маємо одну з найдавніших традицій державності в Європі; польська конституція була першою в Європі». "Польща не є молодою демократією, історія демократії в Польщі сягає 15 століття. Поляків не потрібно навчати демократії чи верховенству права",  сказав він.

За словами очільника уряду , «єдине, чого ми маємо навчитися разом,  це належного рівня співпраці для майбутнього Європи»Він зазначив, що "об'єднання не слід плутати з приєднанням".

«Європа  це багато культур і мов. Різноманітність — це спадщина, за яку ми розділяємо відповідальність. Європа, якою керують лише дві-три столиці, приведе нас до олігархії»

– попередив він, додавши, що це суперечить принципам демократії та «загальним європейським інтересам».

 Джерело: niezalezna.pl, pap

Cвітлина: Збишек Качмарек/Gazeta Polska

Теги: Матеуш Моравецький, Польща й Україна: реалії і перспективи,Європа,Європарламент, Незалежний Медіа Форум, www.uacenter.media, Niezalezna.PL, SWS,Strefy Wolnego Słowa, Independent Media Forum, IMF
Автор: uacenter.media

Незалежний Медіа Форум
www.uacenter.media
www.mediaforum.news
E-mail: [email protected]
Kyiv - Київ:  +38 067 461 6900
Варшава - Warszawa: +48 609 00 6656

Редакція Незалежного Медіа Форуму не завжди поділяє точку зору автора

© ICF "INDEPENDENT UKRAINIAN MEDIA CENTER IN EUROPE", 2022-2024
© POLSKO-UKRAIŃSKA FUNDACJA POKOJU CONCORDIA 818, 2023-2024

Мої відео