Громадяни ЄС: Із країн Євросоюзу Польща найбільше допомогла

Громадяни ЄС: Із країн Євросоюзу Польща найбільше допомогла
336710 ПЕРЕГЛЯДІВ

Вся Європа одним голосом. Яка країна найбільше допомогла українським біженцям...? "Польща!"

Безперечно, саме Польща найбільше відкрила свої серця українським біженцям. Ті, хто тікали від війни, знаходили у нас притулок і спокій. Це також думка значної частини європейської спільноти. У своєму повідомленні IBRiS повідомляє, що громадяни ЄС на запитання, яка країна Євросоюзу найбільше допомогла українським біженцям, найчастіше вказували Польщу (29%).

У рамках проекту Euroskopia у дев’яти країнах Європейського Союзу – Австрії, Франції, Німеччині, Греції, Італії, Нідерландах, Польщі, Португалії та Іспанії було проведено дослідження щодо допомоги, яку надають Україні країни Євросоюзу.

У них не було сумнівів...

Як повідомляє IBRiS, один з організаторів міжнародного опитування, на запитання, яка країна ЄС найбільше допомогла українським біженцям, суспільства Євросоюзу найчастіше вказували Польщу: 29%. Другою за частотою згадування стала Німеччина (13,4%), за нею йде Італія з 11,2%.

З іншого боку, респонденти найменш часто вказували такі країни, як Кіпр, Данія, Ірландія, Латвія, Литва, Люксембург, Мальта, Словаччина та Словенія. Кожна з цих країн одержала 0,2%.

 

 

Найбільший відсоток голосів від громадян більшості країн – Австрії, Франції, Греції, Португалії та Іспанії – набрала відповідь «не знаю/важко відповісти». У середньому майже кожен третій європеєць не зміг відповісти на поставлене під час опитування питання (31,4%).

«Польську допомогу біженцям із війни з України можна вважати найпозитивнішою міжнародною кампанією, яку Польща проводила після падіння комунізму. Її ще більше цінують західні суспільства, оскільки її творці були звичайними поляками, які не потребували координації національних органів влади, щоб надати біженцям притулок і їжу»,

– резюмував Марчін Дума, президент IBRiS.

Найбільше ставлення поляків оцінили голландці (42,1%), італійці (39,1%), греки (36,9%), португальці (36,3%) і французи (29,7%). Також самі поляки, у більшості (78,7%), оцінили, що саме вони найбільше допомогли біженцям з України.

Країну свого громадянства респонденти найчастіше обирали як країну, яка надає найбільшу допомогу Україні. В Австрії це третій результат - 12,5 відсотка, у Франції другий - 18,2 відсотка, а в Німеччині перший - 34,5 відсотка.

«Цікавим явищем є те, що в кожній з досліджуваних країн відсоток самопоказань безперечно вищий, ніж середній європейський показник для цієї країни. Таким чином, можна побачити, що уряди країн ЄС не залишалися бездіяльними, повідомляючи про допомогу України, звернені до своїх громадян, а точніше – до своїх виборців,

– прокоментував Каміль Смогоржевскі, директор з комунікацій IBRiS.

 

 


Дослідження проводилося в 9 країнах Європейського Союзу на рубежі листопада та грудня 2022 року. Вибірки складали 1000 повнолітніх громадян (всього було проведено 9000 інтерв'ю) і проводилися за методом CATI/CAWI. 

Джерело: niezalezna.pl, PAP

Світлина: Arkadiusz Lawrywianiec/GAZETA POLSKA

Теги: Польща й Україна: реалії і перспективи, Євросоюз,допомога українським біженцям, соціологія, Незалежний Медіа Форум, IMF, Niezalezna.PL, GazetaPolska, SWS,Strefy Wolnego Słowa, www.uacenter.media, Independent Media Forum
Автор: uacenter.media

Незалежний Медіа Форум
www.uacenter.media
www.mediaforum.news
E-mail: [email protected]
Kyiv - Київ:  +38 067 461 6900
Варшава - Warszawa: +48 609 00 6656

Редакція Незалежного Медіа Форуму не завжди поділяє точку зору автора

© ICF "INDEPENDENT UKRAINIAN MEDIA CENTER IN EUROPE", 2022-2024
© POLSKO-UKRAIŃSKA FUNDACJA POKOJU CONCORDIA 818, 2023-2024

Мої відео