35% - 45% української енергосистеми пошкоджено росією

35% - 45% української енергосистеми пошкоджено росією
226614 ПЕРЕГЛЯДІВ

Від 35% до 45% обладнання української енергосистеми пошкоджено внаслідок атак Росії, і ці цифри постійно змінюються — Центр досліджень енергетичної галузі
«Ми дуже швидко відновлюємо об’єкти. Але потім приходить нова хвиля ракет, і ми маємо інші зруйновані об’єкти. Тому важко зафіксувати якусь конкретну цифру, яка б свідчила про поточний рівень збитків, але фактично вони становлять десь 35-45%», – сказав Олександр Харченко.
За його словами, під час останніх атак загарбники змінили тактику і зосередилися на установах, пов’язаних з виробництвом електроенергії. При цьому намагаються вдарити не по об’єктах, а по допоміжній інфраструктурі.

«Енергія Рамштайн» працює: Україна отримує обладнання з ЄС, Японії та США — Центр досліджень енергетики
Україна отримує обладнання для ремонту своїх електромереж з багатьох країн світу. Для цього щодня ведеться активна робота. Про це на брифінгу в Медіа-Центрі Україна — Укрінформу заявив директор Центру досліджень енергетичної галузі Олександр Харченко.
«На мою думку, діалог дуже активний, «Енергія Рамштайн» є, просто вона не зосереджена в одному місці, як це було з базою Рамштайн. Але це насправді працює, і дуже добре»,  зазначив Олександр Харченко.

Однак, за його словами, цей діалог часто буває дуже складним через технічні особливості українських і закордонних енергомереж.

 

«Коли росіяни відступають, вони мінують все», – сказав одеський фахівець з розмінування
. Тому військові сапери та фахівці ДСНС першими прибувають на звільнені території Роман Драч, керівник групи піротехнічних робіт спецпризначення. аварійно-рятувального загону Головного управління ДСНС України в Одеській області під час брифінгу в Медіа-центрі «Україна/ Одеса».
«Росіяни при відступі мінують все – сади, будівлі, дороги, під’їзди до будівель. Де б не були їхні підрозділи, у всіх приміщеннях все було заміновано. Це може бути приватна будівля, школа або дитячий садок. Видобували б усе, що можна – іграшки, меблі, техніку. Тому ми повинні першими зайти в приміщення», – зазначив Роман Драч.

 

Львівщина готується до зими: підготували техніку для прибирання доріг; Вже закуплено 40% матеріалів для посипання доріг — заступник голови облвійськадміністрації
«Підрядні організації, які мають працювати (техніка. – Ред.), в тому числі для утримання взимку, підготовлені до зими. Надане обладнання готове, це 480 одиниць. Також кожен підрядник зараз займається заготівлею і солі, і піску. На сьогодні складено близько 40%. Що стосується солі, то заготовлено 6 тисяч тонн солі. Що стосується піску, то його більше 20 тис. куб. Тобто ми готові до зими, у нас є фінансові ресурси для роботи в зимовий період»,  про це на брифінгу в Медіа-Центрі Україна заявив заступник голови Львівської ОДА Юрій Бучко.

Медіа-Центр Україна

 
Теги: Укрінформ,Медіа-Центр Україна, Незалежний Медіа Форум, Агресія росії в Україні,енергетична криза, www.uacenter.media, Independent Media Forum
Автор: uacenter.media

Незалежний Медіа Форум
www.uacenter.media
www.mediaforum.news
E-mail: [email protected]
Kyiv - Київ:  +38 067 461 6900
Варшава - Warszawa: +48 609 00 6656

Редакція Незалежного Медіа Форуму не завжди поділяє точку зору автора

© ICF "INDEPENDENT UKRAINIAN MEDIA CENTER IN EUROPE", 2022-2024
© POLSKO-UKRAIŃSKA FUNDACJA POKOJU CONCORDIA 818, 2023-2024

Мої відео