Звірств, які чинять рашисти над українцями, не було у війні з фашистами

Звірств, які чинять рашисти над українцями, не було у війні з фашистами
322246 ПЕРЕГЛЯДІВ

 «Тотальний замах на знищення українців ˗ такого за всю багатостраждальну історію України ще не було», ˗ каже історик Пепа, з яким довелось недавно поспілкуватися.

Старенька жінка (93 роки) з Харківщини, яка нам зустрілась, оповіла, що пережила війну з фашизмом, але такого звірства, як чинять рашисти з українцями не було. Каже, що це не люди, не воїни ˗ це звірі. Вона розповідала про обшуки, захоплення чоловіків з її родини, катування, звірства. Літом, в Сіверодонецьку, на передовій під час «прильотів», за годину «насипали» до 1000 снарядів, найнебезпечніше було, коли над головою вдаряло по два і більше разів. У кого здавали нерви, доводилося навіть пускати автоматну чергу під двері, щоб зупинити російських солдатів, щоб ті їх не відкрили, бо це ˗ гарантована загибель.

Страшними мурахами по тілу проходили історії очевидців, які розповідали нам про звірства рашистів на окупованих територіях після їх звільнення. Історія повторювалась така  як і на Київщині, Харківщині, Херсонщині та в інших українських містах і селах. Орки вривались у помешкання, забирали чоловіків, молодих хлопців, навіть підлітків, били, катували, вбивали, грабували, мародерили, гвалтували жінок, дітей на очах у всієї родини, навіть старих бабусь. Далі знову катівні, безпощадні й безпідставні тортури, вбивства ˗ трупи на вулицях, масові закопування жертв.

Зашкалювало, коли чоловіки розповідали, як в одному приміщенні мучили їхніх дітей і вони безпорадно чули їх крики. Ну хіба «це» можна назвати армією? 

Що відбувається в головах путіна і його оточення, коли вони холоднокровно обстрілюють цивільне населення, знають про всі жахіття війни, але цинічно, брехливо заявляють, «як їхня армія намагається уникнути жертв мирного населення в Україні»? 

Ні, ця брехня вже не проходить! Світ змінив ставлення до путіна і його терористичної брехливої машини. Усі розуміють, що росія ˗ це держава-терорист, і кожен, від офіцера чи рядового, від телеведучого до громадянина, який причетний до світового злочину, виконує злочинні накази чи зі зброєю, чи долучений до інформаційного тероризму. Вони нестимуть кримінальну відповідальність за всі злочини та наслідки кровавого походу на Україну.

Микола ГОЛОМША, доктор філософії в галузі державного управління, Заслужений юрист України, громадсько-політичний оглядач  

Світлина з сайту Волинські новини  

Теги: Микола Голомша, росія, путін, війна в Україні, геноцид, Незалежний українсько-польський медіацентр у Європі, Агресія росії в Україні, www.uacenter.media ,звірства російської армії
Автор: uacenter.media

Незалежний Медіа Форум
www.uacenter.media
www.mediaforum.news
E-mail: [email protected]
Kyiv - Київ:  +38 067 461 6900
Варшава - Warszawa: +48 609 00 6656

Редакція Незалежного Медіа Форуму не завжди поділяє точку зору автора

© ICF "INDEPENDENT UKRAINIAN MEDIA CENTER IN EUROPE", 2022-2024
© POLSKO-UKRAIŃSKA FUNDACJA POKOJU CONCORDIA 818, 2023-2024

Мої відео