Прикордоння Чернігівщини потерпає від ворожих обстрілів

Прикордоння Чернігівщини потерпає від ворожих обстрілів
276424 ПЕРЕГЛЯДІВ

Росіяни продовжують обстрілювати прикордоння Чернігівщини. Цього тижня найбільше гатили по Семенівській громаді Новгород-Сіверського району. Вже вкотре ворог влучає по місцевих сільсько-господарських підприємствах. На щастя, обійшлося без жертв.

Лише 13 листопада росіяни тричі обстрілювали Чернігівську область з мінометів 120 калібру та касетними снарядами. Всі постріли прийшлися на Семенівську громаду.

Вдень із мінометів та артилерії росіяни стріляли по околицях села Залізний міст. Тут нарахували 15 вибухів. Одночасно російські терористи стріляли по околицях села Миколаївка, де зафіксували 14 вибухів. А через пару годин пролунали вибухи біля сусіднього села Леонівка – ймовірно, від касетних боєприпасів дистанційного мінування.

Через обстріли було пошкоджено трансформаторну підстанцію, через що 10 місцевих сіл у громаді лишилися без електрики.

Дісталося і сільськогосподарському підприємству. Один із снарядів потрапив якраз у те місце, де стояла техніка, пошкодивши комбайн, вантажівку, автомобіль та два тягачі. Збитки наразі підраховуються.

Прикордонні громади Семенівщини, Новгород-Сіверщини, Городнянщини, Сновщини щоденно потерпають від ворожих обстрілів. І хоча, на щастя, поки що обходиться без людських жертв, залишатися там небезпечно для життя.

Через це багатьом жителям цих громад доводиться покидати свої будинки в прикордонних селах і переїздити подалі від обстрілів у більш безпечні місця. Закликають до переїзду й у військовій адміністрації області.

«Залишатися в селах, що знаходяться в зоні ураження, вкрай небезпечно, – повідомив начальник Чернігівської обласної вій-ькової адміністрації В’ячеслав Чаус. – Я вже доручив начальникам РВА акти-візувати роботу з місцевим самоврядуванням та мешканцями прикордонних населених пунктів щодо можливих варіантів переїзду з потенційно вразливих територій. Мешканці цих населених пунктів можуть звернутися до своїх старост, керівників громад, районних військових адміністрацій по допомогу у відселенні».

Марія ПУЧИНЕЦЬ, газета «Чернігівщина»

Світлина: Ромко Малко, 2022

Теги: Чернігівщина, Агресія росії в Україні,газета "Чернігівщина", ТОВ «Земля і воля»,Марія ПУЧИНЕЦЬ,вісті з регіонів, Незалежний Медіа Форум, www.uacenter.media, IMF, Independent Media Forum
Автор: uacenter.media

Незалежний Медіа Форум
www.uacenter.media
www.mediaforum.news
E-mail: [email protected]
Kyiv - Київ:  +38 067 461 6900
Варшава - Warszawa: +48 609 00 6656

Редакція Незалежного Медіа Форуму не завжди поділяє точку зору автора

© ICF "INDEPENDENT UKRAINIAN MEDIA CENTER IN EUROPE", 2022-2024
© POLSKO-UKRAIŃSKA FUNDACJA POKOJU CONCORDIA 818, 2023-2024

Мої відео