Тиждень київських письменників в українській Вікіпедії

Тиждень київських письменників в українській Вікіпедії
263875 ПЕРЕГЛЯДІВ

17 лютого, у Вікіпедії українською мовою розпочався тематичний тиждень з написання статей про письменників Києва. Досвідчених редакторів та новачків заохочують створити нові і покращити наявні статті у Вікіпедії.

Вікіпедія — це вільна енциклопедія, яку може редагувати кожен. Вона існує завдяки тому, що добровольці у свій вільний час додають в неї інформацію про цікаву їм особу, подію чи інші речі. Час від часу проводяться акції із закриття прогалин у певних темах — тематичні тижні.

Ініціатор тижня — Київська міська організація Національної спілки письменників України. Технічно оформити тиждень і організувати спільноту редакторів допоміг співзасновник «Вікімедіа Україна», активний редактор Вікіпедії Юрій Пероганич.

Голова Правління КО НСПУ, дитяча поетеса Марія Морозенко зауважує:

Наша спілка піклується про розвиток української літератури, дбає про захист української мови, збереження духовної спадщини. Ми звернули увагу на Вікіпедію, як на потужний інструмент збереження і поширення інформації про членів спілки, їх творчих надбань. Сподіваємося, що наш досвід і приклад буде використаний іншими обласними організаціями НСПУ.

Для зручності учасників, на сторінці проєкту у Вікіпедії виведено список статей до написання. Зокрема це статті про письменників, про яких є статті в Енциклопедії сучасної України. Також можна написати чи покращити статті про пов’язані з Києвом літературні фестивалі, премії, енциклопедичні значущі твори київських письменників чи зробити оглядову статтю «Письменники Києва», в якій також є потреба.

Юрій Пероганич зазначає:

В українській Вікіпедії вже є понад 500 статей про письменників Києва, проте про близько двохсот теперішніх і колишніх членів КО НСПУ статті поки що відсутні, а багато наявних статей містять неповну або застарілу інформацію. Тому й проводимо тематичний тиждень, щоб заповнити ці прогалини.

Запрошуємо долучатися! Тематична ініціатива триватиме до 28 лютого включно.

Найактивніші учасники будуть відзначені пам’ятними подарунками.

Сторінка проєкту: Вікіпедія:Проєкт:Тематичний тиждень/Тиждень київських_письменників   

https://elita.org.ua/

Теги: Вікіпедія,Юрій Пероганич,Тематичний тиждень з написання статей про письменників Києва, Слово українське безсмертне, Незалежний Медіа Форум, Independent Media Forum, IMF, www.uacenter.media
Автор: uacenter.media

uacenter.media, ua.mediacenter.eu@gmail.com,

01001 Київ, вулиця Хрещатик 10, +38 067 461 6900, +48 609 00 6656

© Міжнародний благодійний фонд

«Незалежний Український Медіа Центр у Європі», 2022

© Yurii SCHERBAK, 2022   © Valentyn KONDRATIUK, 2022-2023

Мої відео