Вокеїзм, що лютує на Заході - Gazeta Polska Daily

Вокеїзм, що лютує на Заході - Gazeta Polska Daily
351612 ПЕРЕГЛЯДІВ

Вокеїзм божевілля

Вокеїзм, ідеологія пробудження, не має нічого спільного з усвідомленням несправедливості суспільства, соціальної справедливості чи людської гідності. Це божевілля, спрямоване проти Заходу, християнства, родини та правди.

У день коронації Карла III Аджоа Андо, британська актриса, відома м.ін. із серіалу Netflix «Бріджертони», розповіла, що її вразило під час цього святкування. Ну а новий король і його сім'я, які махали з балкона тим, хто зібрався навколо Букінгемського палацу, були "жахливо білим балконом". Британська королівська сім'я явно закохалася в чорношкіру актрису з білою шкірою. 

Покійний британський письменник Роальд Дал (1919-1990), автор таких дитячих книжок, як «Чарлі та шоколадна фабрика» та «Відьми», потрапив до рук охоронців політкоректності. Виявилося, що його публікації необхідно «виправити» і прибрати образливу лексику, як-от такі блюзнірські слова, як «жирний» чи «потворний». 

33-річного вчителя математики середньої школи Оксфорда та Крістіана виключили з навчання за те, що вони не зверталися до учениці, яка вважає себе хлопчиком, відповідно до її улюблених займенників. Виходить, що таким чином він не подбав про її благополуччя та принизив її гідність. 

На початку травня Суд ЄС постановив, що «заборона на носіння видимих ​​релігійних символів не є формою дискримінації». Таким чином, Суд ЄС зазнав заборону на носіння, серед іншого, хрестиків співробітниками офісів в Євросоюзі.

Це лише кілька прикладів вейкізму, що лютує на Заході. 

 

Вірус атакує розум 

«Прокинувся», термін, що походить від мови афроамериканців, з’явився в 1930-х роках і означав «пробуджене» усвідомлення расизму та відсутності соціальної справедливості. Сьогодні вокеїзм, або ідеологія пробудження, і культура скасування, або культура скасування, є елементами західної версії культурної революції, спрямованої на знищення західної цивілізації. 

Сьогодні за проповідування власних (не лівих) поглядів вас можуть висміяти та обмовляти, а то й позбавити роботи. Наша (західна) культура та спадщина постійно знищуються. Вокеізм означає, що за використання нормальних слів, таких як «жінка», «чоловік», «мати», «батько», можна вважатися ворогом народу і навіть позбутися засобів до існування. Для хунвайбіністів факти ідеології пробудження не мають значення. Істинним для них є лише те, що вони вважають правдою.

Незважаючи на майже щоденні приклади божевілля з боку бійців Wooo, світло в кінці тунелю є. Усе частіше лунають сміливі голоси відомих діячів, які критикують нову культурну революцію, яка позбавляє нас права вільно висловлювати свої думки, вбиває креативність та інтелектуальну цікавість, змішує значення слів.


У квітні в програмі Білла Мехера, американського коміка та політичного оглядача на HBO, Ілон Маск, засновник Tesla та власник Twitter з 2022 року, розповів про вейкізм як небезпечний вірус, що атакує розум (Woke Mind Virus). Маск додав, що ми повинні «бути дуже обережними щодо всього, що є антимеритократичним, і всього, що призводить до придушення свободи слова». Власник Twitter також вважає, що вимогу цензури сьогодні найголосніше артикулюють саме ліві.

Пробудження про пробудження

Спротив ідеології пробудження цензури та обмеження мистецької свободи можна почути навіть у Голлівуді. У розмові з NBC News про нестримну тенденцію «доопрацьовувати» книги, щоб вони не були «образливими», голлівудська зірка Том Хенкс зізнався: «Я думаю, що ми всі дорослі. Давайте вірити у свою власну чутливість, а не дозволяти комусь іншому вирішувати, що може нас образити, а що ні». І додав: «Я проти читання будь-якої книги будь-якої епохи, яка була позначена як: скорочено для сучасної чуттєвості».

Ще одна зірка та лауреат премії «Оскар» за фільм «Прощавай, дівчино!» Річард Дрейфус у заяві для PBS атакував нові правила «Оскара», які вимагають просування «різноманітності» на екрані та поза ним, а також залучення людей із груп меншин у процес виробництва фільмів. За словами Дрейфуса, таке ідеологічне втручання в мистецьку свободу нагадує йому кляп.

«Я не думаю, що в цій країні є меншість чи більшість, яких потрібно задовольняти таким чином», — сказав актор. Дрейфус також згадав «блискуче» зображення Отелло Лоуренсом Олів’є у фільмі 1965 року: «Тепер мені не кажуть, що я ніколи не отримаю шансу зіграти темношкіру людину? Хіба ще комусь не кажуть, що якщо він не єврей, то не повинен грати Венеціанського купця? Ми збожеволіли? Хіба ми не знаємо, що мистецтво є мистецтво?" — здивувався актор.

Як Північна Корея

Йонмі Пак, яка народилася там, розповідає та пише про те, як божевілля вейкізму може зробити західні країни схожими на Північну Корею. Після прибуття до США вона помітила, що багато людей на Заході вже не в змозі розпізнати справжні загрози. Пак описує країну, де вона народилася, як «повну темряву», тому що не було не лише світла чи їжі, а й «гідності, притулку, надії». У віці 13 років вона та її мати втекли до Китаю, де обоє потрапили в руки китайського торговця людьми. Молоду дівчину купив інший торговець і вона стала його рабинею.

Вона пройшла через пекло в Північній Кореї та Китаї, але коли приїхала до США і навчалася в Колумбійському університеті, то помітила, що тамтешні студенти визначали пекло зовсім по-іншому. «Мене продали за 200 доларів як сексуальну рабиню в 21 столітті, яка живе під одним небом з ними. І вони кажуть, що їх пригнічують, тому що люди не можуть встигати за займенниками, які вони придумують щодня?". Про це Йонмі Пак заявила в інтерв'ю Daily Mail.

Мільйони людей у ​​світі досі страждають від голоду, стають жертвами тортур, ґвалтувань, а в американських університетах «борці за соціальну справедливість» мають справу насамперед з «нескінченним множенням неграматичних родових займенників».

Ненавидіти власну країну

У своїй останній книзі «Поки залишається час», кореянка (громадянка США з 2022 року) описує, як у перші дні навчання в американському університеті вчителька запитала групу нових студентів, чи вони читають і люблять вони Джейн Остін. Пак підняла руку і сказала, що навіть сьогодні можна легко ідентифікувати себе з героями, створеними англійською письменницею. На її подив, їй докоряли за те, що книги Остін «пропагують гноблення жінок, расизм, колоніалізм і перевагу білої раси». 

На уроці з прав людини їй сказали, що оскільки чоловіки жорстокі за своєю природою, «токсична маскулінність пронизує майже всі їхні дії, стосунки та установи, які вони очолюють». Парк швидко зрозуміла, що немає сенсу сперечатися з людьми, які висувають такі заяви, тому що вони не слухають іншу сторону. Їм промили мізки так само, як комуністи зробили з північнокорейцями. Як вони робили з нею, коли вона була дитиною, і вона вірила, що Кім Чен Ин може читати її думки або що товстий Великий Вождь голодує, як вона та її родина, заради соціалістичного раю.

В американському університеті корейська дівчина також почула, що білі люди «привілейовані, винні і що вони гнобителі». Вона вже знала аргумент. «Це тактика північнокорейського режиму, яка роз’єднує людей. В Америці вже існує така сама концепція колективної провини. Це ідеологія, яка привела Північну Корею до того, чим вона є сьогодні, і зараз вона впроваджується в уми молодих американців», – сказала Йонмі Пак Daily Mail.

Мета воїнів "суцільної темряви" - змусити нас ненавидіти свою країну, історію та релігію. Живучи в КНДР, Пак часто чула, що американці — виродки. Вона думала, що тільки північнокорейці дійсно ненавидять США. Після прибуття до США та тісного спілкування з послідовниками ідеології пробудження вона з подивом виявила: «У вас у США вже є багато тих, хто ненавидить вашу країну». 

Пак попереджає, що КНДР не стала "цілковитою темрявою" за одну ніч. Це божевілля розвивалося крок за кроком. «Це почалося в якийсь момент і знадобилося багато неправильних рішень, щоб стати тим, чим є сьогодні», — пише вона. У Заходу, як випливає з назви її книжки Йонмі Пак, ще є час, небагато, але він має час зупинити це божевілля.

Gazeta Polska Daily - партнер Незалежного Медіа Форуму

Теги: Gazeta Polska Daily, SWS,Strefy Wolnego Słowa, Niezalezna.PL, Independent Media Forum, IMF, www.uacenter.media,www.mediaforum.news, Незалежний Медіа Форум, Думки вголос,Вокеїзм
Автор: uacenter.media

Незалежний Медіа Форум
www.uacenter.media
www.mediaforum.news
E-mail: [email protected]
Kyiv - Київ:  +38 067 461 6900
Варшава - Warszawa: +48 609 00 6656

Редакція Незалежного Медіа Форуму не завжди поділяє точку зору автора

© ICF "INDEPENDENT UKRAINIAN MEDIA CENTER IN EUROPE", 2022-2024
© POLSKO-UKRAIŃSKA FUNDACJA POKOJU CONCORDIA 818, 2023-2024

Мої відео