50 американців загинули в Україні з початку російського вторгнення, майже 40 з них є ветеранами збройних сил США

50 американців загинули в Україні з початку російського вторгнення, майже 40 з них є ветеранами збройних сил США
317787 ПЕРЕГЛЯДІВ

50 американців загинули в Україні з початку російського вторгнення, майже 40 з них є ветеранами збройних сил США

Стаття Джефа Скогола (JEFF SCHOGOL), Task&Forces

(https://taskandpurpose.com/news/americans-killed-ukraine-russian-invasion/)

Прапор США майорить над могилою американського громадянина, бійця Міжнародного легіону України, який загинув у бою з російськими військами.

Щонайменше 50 американських громадян загинули в Україні з початку повномасштабного вторгнення Росії в лютому 2022 року, згідно зі списком, складеним організацією Task & Purpose на основі відкритих джерел. Переважна більшість з цих 50 осіб принаймні недовго служили у збройних силах США, а деякі - протягом тривалої кар'єри.

Більшість американців, які загинули в Україні, брали участь у бойових діях. Інші працювали над наданням гуманітарної допомоги тим, хто її потребував, а треті документували війну. Багато хто загинув у безпосередніх боях з російськими військами або під час атак за лінією фронту, інші загинули поза боєм, наприклад, в автокатастрофах.

Кілька сімей, чиї близькі загинули в Україні, стали мішенню для злісних інтернет-тролів, часто після того, як їхні імена з'являлися в повідомленнях ЗМІ про їхню смерть. 

Майже 40 з 50 американців, які загинули в Україні, були ветеранами збройних сил США. Понад 20 загиблих були ветеранами армії, в тому числі колишній "зелений берет"; близько 12 служили в морській піхоті, ще один проходив підготовку новобранців морської піхоти протягом приблизно п'яти тижнів; а один із загиблих був колишнім "морським котиком". Деякі з ветеранів завершили досить типову військову кар'єру, а інші звільнилися після того, як зіткнулися з проблемами у військовій формі. Але всі вони відчували поклик до України. 

Останки кількох американців, які загинули під час бойових дій, залишаються на полі бою, і невідомо, чи будуть вони коли-небудь знайдені і повернуті до своїх родин.

Американські урядовці не повідомляють публічно, скільки американців загинуло в Україні за час війни.

"Ми висловлюємо наші співчуття сім'ям усіх, чиї життя були втрачені в результаті неспровокованої і невиправданої війни Росії проти України", - заявив представник Державного департаменту в інтерв'ю Task & Purpose. "Наші можливості перевірити повідомлення про загибель громадян США в Україні вкрай обмежені. Крім того, не про всі випадки загибелі громадян США можуть бути повідомлені американській владі. З цих причин ми не можемо надати точну кількість усіх загиблих громадян США".

"Ми ще раз наголошуємо, що громадяни США не повинні подорожувати до України через активний збройний конфлікт", - додала речниця Держдепартаменту.

Незважаючи на попередження Держдепартаменту, багато американців продовжують воювати з росіянами в Україні. Вони беруть участь у воєнних діях, хоча їхня країна не воює. Один з підрозділів, в якому вони служать, - це "Обрана рота", що входить до складу 59-ї української моторизованої бригади.

Ветеран армії Райан О'Лірі, який продовжує керувати іноземними добровольцями в "Обраній роті", сказав в інтерв'ю журналу Task & Purpose минулого року, що якщо американські військові будуть вести майбутню війну проти ворога, який використовує окопи, як це роблять російські війська в Україні, то американським військам знадобиться місяць чи два, щоб адаптуватися до викликів окопної війни 21-го століття.

Коли війна почалася майже два роки тому, багато ветеранів вирушили в Україну, щоб воювати з росіянами або допомагати українцям, які потребували їжі і медичної допомоги.  Багато з цих ветеранів говорили друзям і сім'ям, що вважають цей конфлікт "хорошою війною" з моральною чистотою, якої, на їхню думку, бракувало війнам в Іраку та Афганістані.

Але з лютого 2022 року настрої в Сполучених Штатах щодо України радикально змінилися. Після того, як військова допомога у розмірі близько 44 мільярдів доларів, яку Сполучені Штати надали Україні, вичерпалася, кілька законодавців-республіканців нещодавно пообіцяли припинити будь-яку подальшу допомогу українцям.

У четвер Сенат провів процедурне голосування щодо розгляду запиту президента Джо Байдена на додаткову військову допомогу Україні у розмірі 61,4 мільярда доларів, але майбутнє цього заходу в Палаті представників залишається невизначеним.

Один ветеран морської піхоти, який загинув в Україні, часто цитував аксіому: "Все, що потрібно для перемоги зла - це щоб добрі люди нічого не робили".

Це лаконічно підсумовує те, що приваблює так багато американців воювати в Україні.

Переказ та переклад Миколи Піряника

Теги: Незалежний Медіа Форум, Independent Media Forum
Автор: uacenter.media

Незалежний Медіа Форум
www.uacenter.media
www.mediaforum.news
E-mail: [email protected]
Kyiv - Київ:  +38 067 461 6900
Варшава - Warszawa: +48 609 00 6656

Редакція Незалежного Медіа Форуму не завжди поділяє точку зору автора

© ICF "INDEPENDENT UKRAINIAN MEDIA CENTER IN EUROPE", 2022-2024
© POLSKO-UKRAIŃSKA FUNDACJA POKOJU CONCORDIA 818, 2023-2024

Мої відео