Перед судом постане група осіб, яка заробила майже півмільйона гривень з наркобізнесу у прифронтовій Костянтинівці

Перед судом постане група осіб, яка заробила майже півмільйона гривень з наркобізнесу у прифронтовій Костянтинівці
259396 ПЕРЕГЛЯДІВ
Прокурорами Донецької обласної прокуратури скеровано до суду обвинувальний акт стосовно чотирьох громадян за фактами незаконного збуту наркотичних засобів та психотропних речовин, вчиненого організованою групою осіб. Організатору додатково інкриміновано придбання, носіння, зберігання вогнепальної зброї й боєприпасів і використання коштів, здобутих від незаконного обігу наркотичних засобів, психотропних речовин з метою його продовження (ч. 1 ст. 263, ч. 1 ст. 306, ч. ч. 2, 3 ст. 307 КК України).
Досудовим розслідуванням встановлено, що у червні 2023 року чоловік організував злочинну схему для розповсюдження метадону та солей PVP на території м. Костянтинівки. До своєї наркомережі він залучив трьох знайомих віком від 35 до 51 року. Ділки отримували «товар» від керівника, який доставляв його з Запорізької та Дніпропетровської областей. Крім того, «бізнесмен» особисто контролював процес розподілу речовин на порції та їх подальший збут. Вартість 0,25-грамових доз складала 800 грн.
 
        
 
Щомісяця чоловіки збували метадон та солі на суму від 50 тис. до 100 тис. грн. За понад 11 місяців вони щонайменше встигли заробити щонайменше півмільйона гривень. Частину отриманих від незаконної діяльності грошей організатор перераховував на банківську картку та в подальшому використовував для придбання нових партій наркотиків.
 
Під час проведення санкціонованих слідчим суддею обшуків за місцями проживання фігурантів і у транспортних засобах виявлено та вилучено грошові кошти, наркотичні засоби, автомати Калашникова, мисливську рушницю, набої, ручну осколкову гранату. Обвинуваченим обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Незалежний Медіа Форум
www.uacenter.media
www.mediaforum.news
E-mail: [email protected]
Kyiv - Київ:  +38 067 461 6900
Варшава - Warszawa: +48 609 00 6656

Редакція Незалежного Медіа Форуму не завжди поділяє точку зору автора

© ICF "INDEPENDENT UKRAINIAN MEDIA CENTER IN EUROPE", 2022-2024
© POLSKO-UKRAIŃSKA FUNDACJA POKOJU CONCORDIA 818, 2023-2024

Мої відео