Скандальні перешкоди президенту Петру ПОРОШЕНКУ на кордоні

Скандальні перешкоди президенту Петру ПОРОШЕНКУ на кордоні
400432 ПЕРЕГЛЯДІВ

Петра Порошенка сьогодні вранці незаконно не випустили за кордон на домовлені зустрічі з іноземними політиками.

Коментар Петра Порошенка на його сторінці Фейсбук:

Найближчими днями в мене були заплановані міжнародні зустрічі на найвищому рівні з представниками Сенату та Конгресу США й Сейму Польщі.
Мали обговорювати надання нам зброї, фінансової підтримки, підтримки економіки та євроінтеграції.
Але зараз наша команда вимушена готувати листи з вибаченнями щодо скасування цих зустрічей через безглузді дії влади. Це абсолютно безглузда атаку на єдність, яку неможливо зрозуміти й пояснити. Бо єдність це запорука нашої перемоги.
Наступні 2 тижні будуть надважливими для нашої країни — ми маємо величезні виклики.
14-15 грудня буде саміт Європейської Ради, яка має затвердити рішення Єврокомісії про початок переговорів щодо вступу України в ЄС. Вікно можливостей є дуже вузьким і ми не маємо дати нікому зупинити нашу країну на шляху до ЄС.
Для цього Польщі в мене була запланована зустріч з керівництвом Сейму, комітету євроінтеграції, комітету міжнародних справ. До Варшави ми везли конкретні пропозиції щодо вирішення проблеми заблокованих на кордоні перевізників, партнерства і підтримки євроінтеграції України, спільного виробництва снарядів для ЗСУ на території Польщі.
Також дуже важливою є місія в США. До Нового року Конгрес має виділити кошти на закупівлю зброї, боєприпасів та покриття дефіциту бюджету для України. Для України це життєво необхідно. Для цього, на запрошення Сенату та Конгресу США, я мав бути єдиним представником України на панелі Міжнародного форуму демократичної партії.
Була запланована програма міжнародних зустрічей на 9 сторінок, у тому числі на найвищому рівні зі спікером Конгресу США Джонсоном, конгресменами та сенаторами, керівництвом Пентагону та Держдепу, представниками комітету розвідки конгрес США, радниками з нацбезпеки, віцепрезидентом Єврокомісії, лідером Консервативної партії Великобританії, колишнім прем’єром Канади. Я їхав туди вибивати для України так необхідну допомогу…
Але сьогодні зранку мене не випустили, хоча я мав на руках розпорядження Голови ВРУ, де було чітко зазначено, що я маю міжнародне відрядження з 1 по 8 грудня.
Ніхто не здатен пояснити, для чого була ця атака на єдність. Поки вся країна живе об’єднанням, корисні ідіоти руйнують здатність України захищати себе демократичними методами. Такі безглузід дії — величезна загроза для обороноздатності країни, для нашого європейського шляху. Вони заважають нашій боротьбі проти жорстокого ворога, вони виставляють нас у поганому світлі перед партнерами, вони руйнують єдність всередині суспільства.
Ми перемагаємо, бо ми вільна демократична країна і наша нація дуже мотивована. Так має бути й надалі. Чвари треба зупинити. Нація повинна бути об'єднана довкола ЗСУ та Перемоги.
 
 
 
 
Теги: Петро ПОРОШЕНКО,Скандал на кордоні, Незалежний Медіа Форум, www.mediaforum.news, Independent Media Forum
Автор: uacenter.media

Незалежний Медіа Форум
www.uacenter.media
www.mediaforum.news
E-mail: [email protected]
Kyiv - Київ:  +38 067 461 6900
Варшава - Warszawa: +48 609 00 6656

Редакція Незалежного Медіа Форуму не завжди поділяє точку зору автора

© ICF "INDEPENDENT UKRAINIAN MEDIA CENTER IN EUROPE", 2022-2024
© POLSKO-UKRAIŃSKA FUNDACJA POKOJU CONCORDIA 818, 2023-2024

Мої відео