У центрі дальнього космічного зв’язку Повітряно-космічних сил Росії в окупованому Криму пролунали вибухи

У центрі дальнього космічного зв’язку Повітряно-космічних сил Росії в окупованому Криму пролунали вибухи
368817 ПЕРЕГЛЯДІВ

У центрі дальнього космічного зв’язку Повітряно-космічних сил Росії в окупованому Криму пролунали вибухи, повідомляє моніторингова група “Кримський вітер”. Інформацію про атаку підтвердив речник Командування Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат.

“Про результати можливо трішки пізніше, але зрештою робота успішна є”, – сказав Ігнат.

Вибухи у ніч на 20 грудня лунали по всій території Криму. Близько 4 ранку прогриміло в Алушті, також зафіксували щонайменше три влучання по території військової частини 28735 Прикордонної служби ФСБ Росії в селі Сонячногірське.

“Попередньо, атаку було здійснено з БпЛА. Один службовець ПУ ФСБ поранений, пошкоджено антену супутникового зв’язку”, – пише “Кримський вітер”.

Згодом о 5 ранку також була здійснена атака, ймовірно, ракетами Storm Shadow по 40 окремому командно-вимірювальному комплексу у складі Головного випробувального космічного центру імені Г. С. Титова Повітряно-космічних сил РФ в селі Вітіно Сакського району. Зафіксовано щонайменше 2 влучання. Повідомляється про пошкоджену щонайменше одну одиницю військової техніки. Постраждалих немає.

Нагадаємо, Росія вивела майже всі кораблі свого Чорноморського флоту з Криму. Більшість суден сховали в Новоросійську. Раніше флот Росії базувався в тимчасово окупованому Севастополі. Втім, потужні атаки України пошкодили частину російських кораблів та змусили окупантів шукати нове місце дислокації.

Раніше Меджліс кримськотатарського народу закликав населення окупованого Криму готуватися до війни на півострові, зокрема подбати про власну безпеку. 

Фото: відкриті джерела

Теги: Агресія Росії в Україні, Незалежний Медіа Форум, www.mediaforum.news, Independent Media Forum
Автор: uacenter.media

Незалежний Медіа Форум
www.uacenter.media
www.mediaforum.news
E-mail: [email protected]
Kyiv - Київ:  +38 067 461 6900
Варшава - Warszawa: +48 609 00 6656

Редакція Незалежного Медіа Форуму не завжди поділяє точку зору автора

© ICF "INDEPENDENT UKRAINIAN MEDIA CENTER IN EUROPE", 2022-2024
© POLSKO-UKRAIŃSKA FUNDACJA POKOJU CONCORDIA 818, 2023-2024

Мої відео