Gazeta Polska Codziennie: Папа Франциск І пробив наступне дно

Gazeta Polska Codziennie: Папа Франциск І пробив наступне дно
299600 ПЕРЕГЛЯДІВ

Папа Франциск І пробив наступне дно 

В Gazeta Polska Codziennie (Газеті польській щоденній) з’явилася замітка журналіста БелСат ТВ Марціна Германа, в якій автор оцінює промову папи римського Франциска І-го, в якій очільник Ватикану звертається до російської молоді.

«Коли здавалося, що авторитет папи Франциска та його адміністрації впав на саме дно, наступне дно було пробите», – зазначає журналіст. «Слова Франциска про велику людяність російських тиранів, гуманізм та святості росії – це одне. Путін напевно підписався під ним.

Але друга справа – це ігнорування. Адже багато російських католиків мають польське походження. А папа звертається до них зі словами, які вихваляють убивцю поляків і Речі Посполитої Катерину ІІ. Невже ніхто йому цього не сказав?» – запитує Марцін Герман.

Третя справа – це реакція самого Ватикану, який на пару днів набрав води до рота, сподіваючись, що ніхто не дізнається. В офіційному комюніке не було тих слів.

Витоки сталися пізніше, коли з’явився фільм – тоді прес-бюро Апостольної столиці та нунціат у Києві запевнили, що Франциск є проти всіляких імперіалізмів. Однак це прозвучало непереконливо.

«Що ж – робить висновок автор, - у ХХ столітті ми мали щастя мати пап, які були друзями поляків і взагалі Центральної Європи. Тому ми легко забули, як було раніше. Може варто повернутися до читання Словацького чи Міцкевича й пригадати собі?».

Зазначу, що слова Франциска, який прославляв російську імперію, викликали негативну реакцію серед польський католиків, зокрема, теологів, і як висловився один експерт, «католицька церква ще заплатить високу ціну за те, що папа римський не засудив російську агресію поти України».

 

Єжи Слоневський

Оглядач Незалежного Медіа Форуму

 

Теги: Gazeta Polska Daily, SWS, Strefy Wolnego Słowa, Independent Media Forum, IMF, www.mediaforum.news, Незалежний Медіа Форум, Новини України та світу,Папа Римський ,Єжи Слоневський
Автор: uacenter.media

Незалежний Медіа Форум
www.uacenter.media
www.mediaforum.news
E-mail: [email protected]
Kyiv - Київ:  +38 067 461 6900
Варшава - Warszawa: +48 609 00 6656

Редакція Незалежного Медіа Форуму не завжди поділяє точку зору автора

© ICF "INDEPENDENT UKRAINIAN MEDIA CENTER IN EUROPE", 2022-2024
© POLSKO-UKRAIŃSKA FUNDACJA POKOJU CONCORDIA 818, 2023-2024

Мої відео