10 років тому, у найтемніші години ночі, режим януковича почав силовий розгін студентів на Майдані...

10 років тому, у найтемніші години ночі, режим януковича почав силовий розгін студентів на Майдані...
408905 ПЕРЕГЛЯДІВ
 
10 років тому, у найтемніші години ночі, режим януковича почав силовий розгін студентів на Майдані.
Зовсім невелику кількість юних хлопців та дівчат, студентів-ідеалістів, які співали пісні й грілися біля вогнища, протестуючи проти згортання європейського шляху України, оточили й по-звірячому «зачистили» озброєні загони беркуту.
У хід пускали сльозогінний газ та гумові кийки. Бидло у формі било всіх без розбору, хлопців та дівчат. Труїли, гамселили кийками, кидали об землю. Збивали з ніг дітей прямо під монументом Незалежності. Навіть після того, як викинули всіх з Майдану — не зупинилися, гнали на Хрещатик. Тих, кому вдалося сховатися по під’їздах, по одному вишукували по дворах. Вирізняли по символіці майдану та прапорах України. Оскаженілі силовики влаштували в Києві справжнє полювання на дітей.
Частину юнаків прийняв і сховав Михайлівський собор. Силовики чекали на студентів на вході до Собору, але зайти не наважилися. Через 10 днів саме дзвіниця Михайлівського золотоверхого вперше з часів Середньовіччя забила в набат під час другого розгону, скликаючи всіх на Майдан.
Ця темна ніч поділила історію України на «до» та «після». На Майдані пролилася перша невинна кров. Режим перейшов червону лінію і натиснув на спусковий гачок Революції.
Наступного дня на вулиці міст вийшли мільйони людей з усіх областей. У Києві відбулося друге всеукраїнське віче, у якому взяли участь мільйон людей.
Через три місяці боротьби революція перемогла. Показала, що «путінський» або «лукашенківський» сценарій в Україні ніколи не пройде. Показала, що єдиною владою в Україні є український народ.
 
Теги: Петро ПОРОШЕНКО,Майдан,Революція гідності, Незалежний Медіа Форум, www.mediaforum.news, Independent Media Forum
Автор: uacenter.media

Незалежний Медіа Форум
www.uacenter.media
www.mediaforum.news
E-mail: [email protected]
Kyiv - Київ:  +38 067 461 6900
Варшава - Warszawa: +48 609 00 6656

Редакція Незалежного Медіа Форуму не завжди поділяє точку зору автора

© ICF "INDEPENDENT UKRAINIAN MEDIA CENTER IN EUROPE", 2022-2024
© POLSKO-UKRAIŃSKA FUNDACJA POKOJU CONCORDIA 818, 2023-2024

Мої відео