Держпродспоживслужба – корупційна клоака, ч.2

Держпродспоживслужба – корупційна клоака, ч.2
274987 ПЕРЕГЛЯДІВ

 

Ці два фото, натякають на дві України. Одна воює, рятує, допомагає, страждає, гине. друга - наживається, знущається над матерями військовослужбовців та краде, як в останню мить За очікуванням політичної волі навести порядок у край корумпованій державній структурі про, що неодноразово інформували журналісти на шпальтах інтернет - ресурсів https://politica.com.ua/efir-novostej/127134-derzhprodspozhivsluzhba-korupc-yna-kloaka-ukra-ni-rectum.html високопосадовці Держпродспоживслужби вчергове були схоплені так би мовити на гарячому. 16 червня 2023 року, працівники Державного бюро розслідувань затримали трьох працівників Держпродспоживслужби в Харківській області, а також одну особу, яка не працює в службі. Серед затриманих – керівниця харківського Головного управління Держпродспоживслужби - Петренко Олена Миколаївна. 19 червня 2023 року Служба безпеки України викрила чиновників, які обклали "даниною" представників вітчизняних компаній, що займаються експортом українського зерна. До організації оборудки причетні посадовці Головного управління Держпродспоживслужби в Одеській області та державної установи "Одеська обласна фітосанітарна лабораторія". : https://censor.net/ua/p3425526 В час коли в країні війна посадові особи вимагали у гроші за те, щоб не створювати штучних проблем підприємцям для ведення бізнесу у харківському та одесскому регіонах.

Тримаємо надію, що керівництво Держпродспоживслужби в особі Т. в. о. Голови Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів ШЕВЧЕНКО Ольги Петрівни та Заступника Голови ЗАХАРІНА Сергія Володимировича вживуть усіх заходів з метою виправити ситуацію та на справі довести свою нетерпимість проявів корупції. Але залишається показовим факт абсолютної бездіяльності київських керівників, щодо побиття в.о. заступником начальника Головного управління Держпродспоживслужби в Полтавській області Юрієм Першиним у присутності депутатки облради від партії «ДОВІРА» та своєї начальниці Яніни Аранчій жінки, матері військовослужбовця – співробітниці управління фітосанітарної безпеки, начальника відділу карантину рослин Наталії С.

Щоб закріпити виховний ефект фізичного насилля над підлеглою, керівники Держпродспоживслужби Полтавщини застосували до постраждалої ще і дисциплінарне стягнення у формі догани. Та провели нараду в Головному Управлінні на тему « а тепер усі закрийте рот» https://www.stopcor.org/ukr/section-suspilstvo/news-nachalnik-derzhprodspozhivsluzhbi-poltavschini-pershin-yakogo-zvinuvali-v-pobitti-pidlegloi-konsultuvav-kolektiv-schodo-etiki-26-05-2023.html Наглядно наведемо приклад як формується корупційна вертикаль на прикладі діяльності керівників Держпродспоживслужби Полтавщини. В березні – квітні Державна регуляторна Служба України, ДРС провела ряд перевірок додержання Головним управлінням Держпродспоживслужби в Полтавській області, як органом державного нагляду (контролю), вимог Закону України “Про основні засади державного нагляду (контролю) у сфері господарської діяльності” в частині здійснення державного нагляду (контролю) у сфері господарської діяльності.

За результатами зазначених перевірок були виявлені порушення і складений протокол про адміністративне правопорушення стосовно начальника Головного управління Держпродспоживслужби в Полтавській області Аранчій Я.С. Також, ДРС було направлено відповідну інформацію до Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів, щодо результатів вищезазначених перевірок, з метою визначення ступеня вини, характеру і тяжкості вчиненого дисциплінарного проступку з огляду на факти вчинення протиправних дій з боку посадових осіб Головного управління Держпродспоживслужби в Полтавській області. Але як завжди керівники ДПСС України уникають будь якого адекватного реагування на порушення Закону. Достеменно відомі факти вчинення посадових злочинів під час перевірки Державної регуляторної Служби України, так з метою створення умов перешкоджання проведення повноцінної та всебічної перевірки начальник Головного управління Держпродспоживслужби в Полтавській області Аранчій Я.С. в.о. заступника Першин Ю.Е., начальник управління безпеки харчових продуктів та ветеринарії Климась І.І., начальник Кременчуцького районного управління Барчуком В.О., начальник Лубенського та Миргородського районів Шнітом Ю.Г. втупили в злочину змову та виробили алгоритми дій направлені на перешкоджання виконання законних вимог перевіряючих. - максимально зволікати, або взагалі не наданням будь якої інформації щодо здійснення перевірок, оформлення єдиних справ; - єдині справи максимально були відредаговані (фальсифіковані), з метою відсутності в них прізвищ для затвердження Аранчій Я.С., Климась І.І., Барчука В.О., Шніт Ю.Г., а залишити лише головних спеціалістів відповідного відділу і Першина Ю.Е.

При цьому разом з тим накази які видані і знаходяться на районах де зазначено хто і в якій послідовності затверджує, не змінені (в них прізвища які вище зазначені залишились) так як провести зміни в електронному документообігу практично не можливо, потрібно було б залучати велику кількість людей, а значить збільшувався ризик несанкціонованого витоку інформації ; - зовсім сумнівні єдині справи з незаконними перевірками, або з перевірками з порушенням Закону за вказівкою керівництва були просто сховані та не надавалися; - в переважної більшості єдиних справах були терміново переписані акти, приписи, протоколи. А якщо щось не можна було показати то за вказівкою керівництва такі документи вилучались та надавались не в повному обсязі; - також було прийнято рішення що всі зауваження та порушення будуть покладати або до попередніх керівників, або на Пономаренка В.М. який був наказом відповідальний за правильність оформлення єдиних справ, але зараз очолює Полтавську обласну державну лікарню ветеринарної медицини тому до нього не можна застосувати заходи дисциплінарного характеру. Переписуючи та фальшуючи матеріали заходів державного нагляду та контролю, підроблюючи підписи посадовців та фізичних осіб (підприємців) без перебільшення можна сказати, що посадові особи Головного управління здійснюють кримінальний злочин.

Максимальна кількість єдиних справи були терміново вивезені до районних управлінь і по можливості втрачаються, з метою приховати злочинні дії теперішнього керівництва служби в особі Аранчій Я.С. Багато питань є до пожежі в приміщенні Кобеляцької районної лікарні ветеринарної медицини, де були робочі місця фахівців Головного Управління. яка вигоріла практично до фундаменту. Тепер в разі не надання той чи іншої інформації начальник Головного управління Держпродспоживслужби в Полтавській області Яніна Аранчій буде стверджувати, що частина документів згоріла під час пожежі, як говорять у народі - усі кінці….. Кінець кінцем але на цей раз, Яніні Сергіївні вдача зрадила. В разі несприятливого розвитку подій керівництвом ДПСС в Полтавській області вирішено перекласти відповідальність за порушення у сфері регуляторної політики на в.о. заступника Першин Ю.Е (що буде зроблено абсолютно формально та без наслідків для останнього, якщо уже і побиття підлеглої зійшло з рук), Пономаренка В.М. (на даний час не працює на посаді) та на рядових виконавців хто безпосередньо здійснював перевірки (такі собі цапи-відбувайли). Тим самим створити умови для уникнення від дисциплінарної відповідності основних модераторів корупційних схем начальника Головного управління Держпродспоживслужби в Полтавській області Аранчій Я.С. начальника управління безпеки харчових продуктів та ветеринарії Климася І.І., начальника Кременчуцького районного управління Барчука В.О., начальника Лубенського та Миргородського районів Шніт Ю.Г.

Як вказують наявні документи, що каральний механізм запущений та має бути логічній етап завершення - звільнення з передачею наявних матеріалів до правоохоронних органів для повноцінного розслідування злочинної діяльності в складі організованого угрупування. Чи спрацює не хитра комбінація уникнення відповідальності, покаже тільки час, але висновки

кожен зробить самостійно, чому кожного місяця керівники різного гатунку Держпродспоживслужби стають фігурантами кримінальних проваджень? Відповідь очевидна, за кожною перевіркою, кожною єдиною справою, кожним відвідуванням суб’єкта господарювання інспекторами Держпродспоживслужби Полтавщини криється корупційна складова яка дозволяє приміром начальнику Головного управління Держпродспоживслужби в Полтавській області Аранчій Я.С. вдягати вбрання на четверть мільйона гривень. https://uacenter.media/news-derzhava-borotba-z-koruptsiyeyu/128353-maroderi-v-d-valentino-ta-p-gulki-v-d-korupc.html І тому ті два фото, натякають на дві України. Одна воює, рятує, допомагає, страждає, гине. друга - наживається, знущається над матерями військовослужбовців та краде, як в останню мить.

 ГО «Комітет по боротьбі з корупцією та захисту прав громадян»

 

Артур Самійлов

 
Теги: ГО «Комітет по боротьбі з корупцією та захисту прав громадян», Корупція, Незалежний Медіа Форум, Independent Media Forum, IMF, www.uacenter.media,www.mediaforum.news
Автор: uacenter.media

Незалежний Медіа Форум
www.uacenter.media
www.mediaforum.news
E-mail: [email protected]
Kyiv - Київ:  +38 067 461 6900
Варшава - Warszawa: +48 609 00 6656

Редакція Незалежного Медіа Форуму не завжди поділяє точку зору автора

© ICF "INDEPENDENT UKRAINIAN MEDIA CENTER IN EUROPE", 2022-2024
© POLSKO-UKRAIŃSKA FUNDACJA POKOJU CONCORDIA 818, 2023-2024

Мої відео