Шахрайство із землями на понад 2 мільйони гривень – на Київщині викрито злочинну групу на чолі з депутатом

Шахрайство із землями на понад 2 мільйони гривень – на Київщині викрито злочинну групу на чолі з депутатом
336557 ПЕРЕГЛЯДІВ

За процесуального керівництва Київської обласної та Бориспільської окружної  прокуратур викрито та повідомлено про підозру організатору і трьом учасникам злочинної групи за фактами шахрайства, використання підроблених документів та легалізації майна, одержаного злочинним шляхом (ч. 4 ст. 190, ч. 3 ст. 28, ч. 4 ст. 358,  ч. 3 ст. 209 КК України).

За даними слідства, депутат однієї з територіальних громад Бориспільського району організував злочинну групу з метою заволодіння земельними ділянками на території району. Як виконавець він залучив голову садового товариства,  державного кадастрового реєстратора та ще одну особу. 

Вони знаходили вільні від забудови ділянки на території садового товариства та підшукували їх потенційних покупців, розміщуючи відповідні оголошення з продажу землі в інтернеті. 

Надалі виготовляли пакет підроблених документів і оформлювали право розпоряджатись земельними ділянками на підставних осіб. Згодом – відчужували їх покупцям. Отримані від правочинів кошти розподіляли між собою. 

У такий спосіб учасники злочинної групи заволоділи понад двома мільйонами гривень.  

За клопотанням прокуратури суд обрав депутату запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з альтернативою внесення застави в сумі 2 млн грн. Стосовно інших учасників клопотання розглядаються у суді. 

Також суд розглядає клопотання про арешт майна підозрюваних.  

Досудове розслідування здійснюється слідчими Бориспільським райуправлінням ГУ Нацполіції в Київській області. 

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Незалежний Медіа Форум
www.uacenter.media
www.mediaforum.news
E-mail: [email protected]
Kyiv - Київ:  +38 067 461 6900
Варшава - Warszawa: +48 609 00 6656

Редакція Незалежного Медіа Форуму не завжди поділяє точку зору автора

© ICF "INDEPENDENT UKRAINIAN MEDIA CENTER IN EUROPE", 2022-2024
© POLSKO-UKRAIŃSKA FUNDACJA POKOJU CONCORDIA 818, 2023-2024

Мої відео