Судитимуть двох екскапітанів поліції, які захищають загарбницькі інтереси кремля у Маріуполі

Судитимуть двох екскапітанів поліції, які захищають загарбницькі інтереси кремля у Маріуполі
276577 ПЕРЕГЛЯДІВ

Прокурори Донецької обласної прокуратури скерували до суду обвинувальні акти стосовно двох ексспівробітників поліції за фактами державної зради (ч. 2 ст. 111 КК України).

У лютому-березні 2022 року, коли український народ почав героїчний спротив державі-агресору, двоє правоохоронців знехтували присягою й перейшли на бік ворога. Колишні заступник командира взводу №2 роти поліції особливого призначення Головного управління Національної поліції в Донецькій області та старший інспектор-черговий чергової частини сектору моніторингу ВП № 2 Маріупольського РУП добровільно працевлаштувались у незаконно створені в окупованому місті «правоохоронні структури».
 
         
 
Керівних посад для капітанів-зрадників не знайшлось і вони стали «дільничними інспекторами» у Жовтневому та Орджонікідзевському райвідділах «Маріупольського міського управління мвс днр».
 
Захищаючи загарбницькі інтереси кремля, псевдополіцейські усіляко підтримують окупаційний режим у місті. Зокрема, у червні та серпні 2022 року вони проводили так звані фільтраційні заходи стосовно українців, які перетинали контрольно-пропускний пункт в Центральному районі – «інспектори» перевіряли у них документи, автівки, багаж і мобільні телефони. Деякі громадяни після такої «фільтрації» незаконно затримувались окупантами й піддавались додатковим допитам.  
 
Крім того, «правоохоронці» брали участь у публічних заходах на підтримку рф. У пропагандистських відеосюжетах, що транслювались в мережі Інтернет, виправдовувались дії окремих поліцейських й розганялись фейки про нібито масову підтримку загарбників маріупольцями.
 
Досудове розслідування здійснювалося слідчими ТУ ДБР, розташованого у м. Краматорську. Обвинуваченим, які звільнені з посад в Україні й перебувають у розшуку, загрожує позбавлення волі на 15 років або довічне ув’язнення, з конфіскацією майна.

Незалежний Медіа Форум
www.uacenter.media
www.mediaforum.news
E-mail: [email protected]
Kyiv - Київ:  +38 067 461 6900
Варшава - Warszawa: +48 609 00 6656

Редакція Незалежного Медіа Форуму не завжди поділяє точку зору автора

© ICF "INDEPENDENT UKRAINIAN MEDIA CENTER IN EUROPE", 2022-2024
© POLSKO-UKRAIŃSKA FUNDACJA POKOJU CONCORDIA 818, 2023-2024

Мої відео