Двом ексспівробітникам служби цивільного захисту, які працевлаштувались до «мнс днр», повідомлено про підозру

Двом ексспівробітникам служби цивільного захисту, які працевлаштувались до «мнс днр», повідомлено про підозру
187459 ПЕРЕГЛЯДІВ

За процесуального керівництва Донецької обласної прокуратури двом мешканцям м. Донецька й м. Маріуполя заочно повідомлено про підозру у державній зраді (ч. ч. 1, 2 ст. 111 КК України).

У серпні 2020 року колишній співробітник ГУ МНС України в Донецькій області зрадив присязі працівника правоохоронного органу. Лейтенант служби цивільного захисту обійняв псевдопосаду «головного державного інспектора – начальника групи наглядової діяльності й профілактичної роботи Державного пожежно-рятувального загону м. Донецька мнс днр».
 
           
 
Після повномасштабного вторгнення рф в Україну чоловік присягнув на вірність державі-агресору. Він підписує фейкові документи й під приводом недотримання правил пожежної безпеки забороняє роботу підприємств. Також «інспектор» бере участь в роботі комісії з вибору земельних ділянок під будівництво потрібних загарбникам об’єктів.
 
Другий підозрюваний - старшина служби цивільного захисту, який працював сапером-механіком-водієм в частині піротехнічних робіт та гуманітарного розмінування ГУ ДСНС України в Донецькій області. У липні 2022 року він підтримав окупаційний режим і влаштувався на роботу «старшим сапером 2-ї аварійно-рятувальної частини м. Маріуполя». Чоловік створює ілюзію вирішення питань щодо обстеження та очищення від вибухонебезпечних предметів захоплених ворогом інфраструктурних об’єктів міста. 
 
Наразі громадян, звільнених з посад в Україні, оголошено у розшук. Досудове розслідування - ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях.
 
Максимально громадянам загрожує довічне ув’язнення.
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Незалежний Медіа Форум
www.uacenter.media
www.mediaforum.news
E-mail: [email protected]
Kyiv - Київ:  +38 067 461 6900
Варшава - Warszawa: +48 609 00 6656

Редакція Незалежного Медіа Форуму не завжди поділяє точку зору автора

© ICF "INDEPENDENT UKRAINIAN MEDIA CENTER IN EUROPE", 2022-2024
© POLSKO-UKRAIŃSKA FUNDACJA POKOJU CONCORDIA 818, 2023-2024

Мої відео