Вікторія СЮМАР: Телекаканал «Freedom» із Польщі пропагує «хороших» русскіх

Вікторія СЮМАР: Телекаканал «Freedom» із Польщі пропагує «хороших» русскіх
325533 ПЕРЕГЛЯДІВ

Держава має визначитися із пріоритетами і саме туди спрямовувати державні гроші. Це, передусім, безпека і оборона, – сказала народна депутатка з фракції «Європейська Солідарність» Вікторія Сюмар в коментарі телеканалу Прямому.

«Країна має визначитися із своїми пріоритетами. Ці пріоритети очевидні – спочатку безпека. Безпека – це люди і зброя, військовослужбовці і зброя. Це ще питання гідності, тому що принижувати військовослужбовців – це та практика, яка була з часів Януковича, коли російський міністр оборони Лебедєв знищив українські Збройні сили», – сказала Сюмар.

«У 2014 році ми точно не були готові ні до яких воєн, і довелося все це буквально з коліс створювати. І тоді теж були низькі зарплати у військовослужбовців. Це питання про гідність, тому що люди готові йти вмирати. І навіть якщо це ті, хто в тилу, то це на відновленні люди знаходяться. Частина підрозділів завжди знаходиться на відновленні. І знову вони мають приниження, це точно не пріоритет держави», – зауважила депутатка.

«Для мене пріоритети це, наприклад, Укроборонпром. Це виробництво снарядів, яких сьогодні критично не вистачає, тому що один снаряд до десяти російських снарядів. Це розробка нових ракет. Могли в 2014 – 2019 році зробити ракети «Нептун», комплекси артилерії «Вільха». Чого зараз, я вже мовчу за ті три роки з 2019 до 2022, коли нічого не зробили, чого зараз це не робиться?», – сказала вона.

«Третій пріоритет – це економіка. Ми не можемо забувати, що українці мають платити податки, але ці податки мають бути прозорими, без активного втручання фіскальних органів імені Данила Гетманцева. Держава має чітко сказати, що це пріоритет і туди мають витрачатися гроші, і ви можете це проконтролювати», – наголосила Сюмар.

«Коли цього немає, з’являється багато маніпуляцій, з’являються витрати не туди, з’являються скандали в міноборони і з’являється такий телеканал як «Дом». Ну, мільярд туди, мільярд сюди, яка там різниця. Думаю, що суспільство вже готове до того, щоб тут треба дуже серйозно наводити порядок», – зазначила депутатка.

«Якщо у нас є приватні телеканали, які готові робити продукт для державного марафону, я не розумію цих мільярдів грошей на тлі величезної нехватки ресурсів, зокрема, для ЗСУ, коли всі українці сьогодні скидаються грошима», – сказала Сюмар.

«Всі займаються волонтерством, а держава витрачає гроші в цей час на незрозумілий канал «Freedom», дуже дорогий, який знаходиться в Польщі, і журналісти звідти ведуть мовлення, пропагують якихось «хороших» русскіх. Це взагалі дуже незрозуміла історія, дуже неефективна, дуже дорога. І це та історія, яку країна не має собі дозволяти, якщо це не спроба прилаштувати своїх», – додала Сюмар.

Теги: Вікторія Сюмар, Верховна Рада України,Бюджет 2023, Бюро економічної безпеки, телеканал ПРЯМИЙ,телеканал Freedom, Незалежний Медіа Форум, Independent Media Forum, IMF, www.uacenter.media
Автор: uacenter.media

Незалежний Медіа Форум
www.uacenter.media
www.mediaforum.news
E-mail: [email protected]
Kyiv - Київ:  +38 067 461 6900
Варшава - Warszawa: +48 609 00 6656

Редакція Незалежного Медіа Форуму не завжди поділяє точку зору автора

© ICF "INDEPENDENT UKRAINIAN MEDIA CENTER IN EUROPE", 2022-2024
© POLSKO-UKRAIŃSKA FUNDACJA POKOJU CONCORDIA 818, 2023-2024

Мої відео