Порошенко на Мюнхенській безпековій конференції

Порошенко на Мюнхенській безпековій конференції
302521 ПЕРЕГЛЯДІВ

ПОРОШЕНКО НА МЮНХЕНСЬКІЙ БЕЗПЕКОВІЙ КОНФЕРЕНЦІЇ

П'ятий президент України Петро Порошенко взяв активну участь у роботі 59-ої Мюнхенської безпекової конференції (МБК), про що інформують спостерігачі Незалежного Медіа Форуму. Під час численних зустрічей з іноземними топ-політиками П.Порошенко представив детально опрацьований план з нових санкцій проти росії.План включає заборону постачання скрапленого газу із Ямальського родовища, обмеження транспортування енергоносіїв, що дозволить зменшити прибутки від російського експорту на 60 млрд доларів.Особливу увагу привернула ідея Порошенка про перекриття Суецького каналу для російських танкерів, що транспортують нафту до Індії та Китаю.

Пятий президент України сподівається, що його план приверне увагу учасників Ради міністрів закордоних справ ЄС, яка відбудеться на цьому тижні.

Петро Порошенко, виступаючи на МБК, підкреслив, що замість гасла "Бути з Україною до кінця" потрібне нове: "Бути з Україною до перемоги". Він дав кілька порад західним учасникам: Не вірте  путіну. Не бійтесь путіна. Будьте разом, зберігайте єдність.

Порошенко заявив, що понад 90 відсотків українців уже за вступ до НАТО і висловив надію, що на саміті Альянсу в липні 2023 у Вільнюсі Україна одержить запрошення до цієї організації. «Ми сьогодні наголошуємо, що НАТО зацікавлене в членстві України настільки ж, наскільки Україна сама зацікавлена в тому, щоб вступити в НАТО. І я як людина, яка ініціювала зміни до Конституції щодо обов’язковості вступу до НАТО, і українці, які є найбільш євроатлантично оптимістичною нацією, бо більш як 90% підтримують майбутнє членство в НАТО – мають право ставити це питання і чекати, шоб Вільнюський саміт дав гідну, достойну відповідь на українське запитання», – вважає Петро Порошенко.

Єжи Слоневськиий, оглядач НМФ

Теги: Петро Порошенко,МБК,Мюнхенська безпекова конференція, Агресія росії в Україні, Незалежний Медіа Форум, IMF, Independent Media Forum, www.uacenter.media,Єжи Слоневський
Автор: uacenter.media

Незалежний Медіа Форум
www.uacenter.media
www.mediaforum.news
E-mail: [email protected]
Kyiv - Київ:  +38 067 461 6900
Варшава - Warszawa: +48 609 00 6656

Редакція Незалежного Медіа Форуму не завжди поділяє точку зору автора

© ICF "INDEPENDENT UKRAINIAN MEDIA CENTER IN EUROPE", 2022-2024
© POLSKO-UKRAIŃSKA FUNDACJA POKOJU CONCORDIA 818, 2023-2024

Мої відео