Угода про вільну торгівлю між Україною та Канадою сприятиме розвитку економічної співпраці

Угода про вільну торгівлю між Україною та Канадою сприятиме розвитку економічної співпраці
298166 ПЕРЕГЛЯДІВ

Верховна Рада України ратифікувала угоду про вільну торгівлю між Україною та Канадою (CUFTA). Це сприятиме розвитку двостороннього торговельно-економічного співробітництва.

Про це повідомляє пресслужба Міністерства економіки України.

Уряд привітав ратифікацію угоди про вільну торгівлю, адже, за словами Першого віцепрем’єр-міністра України - Міністра економіки України Юлії Свириденко, цей договір сприятиме подальшому розвитку двостороннього торговельно-економічного співробітництва, дозволить вітчизняним товаровиробникам отримати переваги від лібералізації ринків товарів Канади та відкриває можливості для українського бізнесу, як для розширення ринків збуту, так і для розвитку й модернізації власного виробництва.

«Верховна Рада України ратифікувала оновлену Угоду про вільну торгівлю між Україною та Канадою. Я вдячна колегам-депутатам за це важливе рішення. Ця торгова угода є однією з найсучасніших у світі. Я також щиро вдячна канадським партнерам за спільні зусилля в оновленні цього важливого механізму. Її ратифікація сприятиме покращенню торгівлі між Україною та Канадою. Також це забезпечить активніше залучення канадського бізнесу до відновлення України», — сказала очільниця мінекономіки.

В оновленій угоді про вільну торгівлю між Україною та Канадою додались спеціальні нові глави про транскордонну торгівлю послугами, фінансові послуги, інвестиції, тимчасовий в’їзд для ділових осіб, телекомунікації, торгівлю та гендер, торгівлю та малі і середні підприємства, торгівлю та корінні народи і належну регуляторну практику.

Крім цього, у документі містяться оновлені глави про цифрову торгівлю, правила походження, конкурентну політику, монополії та державні підприємства, державні закупівлі, навколишнє середовище, працю, прозорість, протидію корупції та відповідальну бізнес-поведінку.

При підготовці угоди сторони погодили сучасні переліки всіх обмежувальних заходів та зазначення можливих майбутніх застережень з питань доступу до ринку та національного режиму, які застосовуються сторонами у сфері транскордонної торгівлі послугами та інвестицій. Ці переліки відображають режими обох сторін у секторах та підсекторах послуг, забезпечуючи прозорість та передбачуваність як для українських, так і канадських для постачальників послуг та інвесторів.

У Міністерстві економіки додають, що 22 вересня Президент України Володимир Зеленський та Прем’єр-міністр Канади Джастін Трюдо підписали оновлену Угоду про вільну торгівлю між Україною та Канадою. Крім того, Канада завершила процес ратифікації оновленої Угоди про вільну торгівлю з Україною 20 березня 2024 року. Угода набуде чинності після підписання закону Президентом України.

  • Нагадаємо, що раніше Мінекономіки повідомляло про зустріч української делегації із керівництвом JICA. Тоді на зустрічі обговорювалось збільшення внеску в процеси гуманітарного розмінування збоку Японії, а також інвестування в економіку України. Міністр закордонних справ  Японії Ясуші Хосака пообіцяв, що його країна надалі буде лише посилювати підтримку та співпрацю з Україною. 
  • Зокрема, в урядовому Японському агентстві міжнародного співробітництва (JICA) говорять про готовність збільшити внесок в процеси гуманітарного розмінування та готові сприяти виходу японських підприємств на ринок України. Старший заступник Генерального директора JICA Тору Кобаякава сфокусувався на важливості безпекових заходів під час гуманітарного розмінування і анонсував збільшення фінансової підтримки з боку Японії для цього напрямку.

Незалежний Медіа Форум
www.uacenter.media
www.mediaforum.news
E-mail: [email protected]
Kyiv - Київ:  +38 067 461 6900
Варшава - Warszawa: +48 609 00 6656

Редакція Незалежного Медіа Форуму не завжди поділяє точку зору автора

© ICF "INDEPENDENT UKRAINIAN MEDIA CENTER IN EUROPE", 2022-2024
© POLSKO-UKRAIŃSKA FUNDACJA POKOJU CONCORDIA 818, 2023-2024

Мої відео