Проект «Армія відновлення» привернув увагу 8,5 тисяч безробітних українців, на їхню оплату витратили 56 мільйонів гривень, повідомляє Укрінформ з посиланням на пресслужбу Мінекономіки

Проект «Армія відновлення» привернув увагу 8,5 тисяч безробітних українців, на їхню оплату витратили 56 мільйонів гривень, повідомляє Укрінформ з посиланням на пресслужбу Мінекономіки
264423 ПЕРЕГЛЯДІВ

Проєкт, який має на меті залучити людей, що тимчасово залишилися без роботи, до виконання суспільно корисних завдань з відбудови країни, набуває популярності. Згідно з інформацією, він вже діє в 13 областях, а недавно до нього приєдналися Дніпропетровська та Львівська області. З початку поточного року до виконання суспільно корисних завдань було залучено 4900 безробітних осіб, а загалом вже 8,5 тисячі людей з моменту старту проекту", - заявила перший віцепрем'єр-міністр України - міністр економіки Юлія Свириденко.

За її словами, учасники проекту отримують оплату від держави у розмірі принаймні 6700 гривень, що перевищує середній розмір допомоги по безробіттю. Загалом за виконання робіт держава виплатила учасникам проекту майже 56 мільйонів гривень.

Лідерами за кількістю залучених безробітних до виконання суспільно корисних завдань є: Полтавська область - 2621 особа, Донецька - 1350 осіб, Київська - 1193 особи та Сумська - 1179 осіб.

Типи суспільно корисних завдань залежать від потреб конкретного регіону і включають будівництво захисних споруд цивільного захисту, укріплення дамб, розвантаження та фасування гуманітарної допомоги, надання соціальних послуг в Пунктах незламності, розбір завалів та відновлення житлових будинків і приміщень, облаштування та укріплення блок-постів, підвальних приміщень під укриття тощо.

Зазначається, що на 2023 рік у бюджеті Фонду загальнообов'язкового державного соціального страхування на випадок безробіття передбачено 104 мільйони гривень.

Проєкт «Армія відновлення» був запроваджений урядом восени 2022 року з метою залучення людей, які тимчасово залишилися без роботи, до відбудови країни через виконання суспільно корисних завдань."

 

Незалежний Медіа Форум
www.uacenter.media
www.mediaforum.news
E-mail: [email protected]
Kyiv - Київ:  +38 067 461 6900
Варшава - Warszawa: +48 609 00 6656

Редакція Незалежного Медіа Форуму не завжди поділяє точку зору автора

© ICF "INDEPENDENT UKRAINIAN MEDIA CENTER IN EUROPE", 2022-2024
© POLSKO-UKRAIŃSKA FUNDACJA POKOJU CONCORDIA 818, 2023-2024

Мої відео