Ірина ВЕРЕЩУК зустрілася з волонтерами Любліна

Ірина ВЕРЕЩУК зустрілася з волонтерами Любліна
187824 ПЕРЕГЛЯДІВ

Люблінський соціальний комітет допомоги Україні (Spilno Lublin) - одна з перших організацій у Польщі, утворена 24 лютого, яка координує допомогу українцям, які шукають притулку від війни в Польщі.

Віце-прем'єр-міністр України Ірина ВЕРЕЩУК зустрілася з активістами Комітету. У зустрічі взяв участь Генеральний консул України в Любліні Артем ВАЛАХ.

Найважливі справи відбуваються та найповажніші гості бувають в Spilno Lublin. Віце-прем’єр-міністерка України Ірина Верещук в рамках свого візиту до Любліна зустрілася з особами, які працюють з українською спільнотою. Під час невимушеної розмови з високопосадовицею вони поділилися проблемами, з якими щодня борються як українці в Польщі, так і неурядові організації та влада міст, які приймають біженців. Зокрема йшлося про навчання дітей в польських школах і пізніше визнання цього періоду в школах України, про умови проживання та ситуацію з пошуком житла.

Також розмовляли про велику і злагоджену роботу Комітету соціальної допомоги від першого дня повномасштабного вторгнення, про можливості працевлаштування для українців та отримання соціальної, юридичної, психологічної підтримки. Багато процесів потребуть інтенсивнішої спільної роботи органів влади Польщі та України, - цього і очікують учасники зустрічі. Пані віце-прем’єр-міністерка побувала SpilnoLublin, оскільки це яскравий приклад співпраці влади, громадських організацій та міжнародних інституцій.

…Віце-прем’єр-міністр України Ірина Верещук на чолі команди Міністерства з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України перебуває зараз у Польщі. Українські посадовці та їхні польські колеги обговорять розширення перепускних спроможностей кордону для різних видів транспорту, спрощення процедури перевезення й оформлення вантажів, спільний контроль за кордоном тощо.

У програмі візиту – участь у міжнародній конференції «Польсько-український кордон – шанс чи бар’єр для розвитку?», зустрічі із представниками польської влади, керівниками громадських організацій, відвідування громадського простору «Спільно Люблін», створеного за підтримки ЮНІСЕФ для молоді з Польщі й України.

Нагадаємо, з першого дня повномасштабного вторгнення Польща надає Україні всеохоплюючу та рішучу підтримку. Фактично вона стала логістичним хабом для України. Крім того, тут знайшли прихисток мільйони українців. Нинішній візит – це ще один майданчик для поліпшення транспортного сполучення України з державами Європейського Союзу. 

Міністерство з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України, Miasto Lublin, Spilno Lublin

Теги: Незалежний Медіа Форум, Ірина Верещук,Артем Валах, Польща й Україна: реалії і перспективи, Агресія росії в Україні,Міністерство з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України,Люблін, www.uacenter.media, Independent Media Forum, IMF
Автор: uacenter.media

Незалежний Медіа Форум
www.uacenter.media
www.mediaforum.news
E-mail: [email protected]
Kyiv - Київ:  +38 067 461 6900
Варшава - Warszawa: +48 609 00 6656

Редакція Незалежного Медіа Форуму не завжди поділяє точку зору автора

© ICF "INDEPENDENT UKRAINIAN MEDIA CENTER IN EUROPE", 2022-2024
© POLSKO-UKRAIŃSKA FUNDACJA POKOJU CONCORDIA 818, 2023-2024

Мої відео