Генпрокурор США схвалив першу передачу активів рф Україні

Генпрокурор США схвалив першу передачу активів рф Україні
170110 ПЕРЕГЛЯДІВ

 

Генеральний прокурор США Меррік Гарленд санкціонував першу передачу конфіскованих коштів у російських олігархів на відновлення України.

Як передає Укрінформ, про це він сказав у п'ятницю під час зустрічі у Вашингтоні з генпрокурором України Андрієм Костіним.

Гарленд нагадав, що Конгрес США надав "новий дозвіл Міністерству юстиції на передачу певних активів, конфіскованих у російських олігархів, з метою відновлення України".

 

«Сьогодні я оголошую, що дозволив першу в історії передачу конфіскованих російських активів для використання в Україні», — сказав він, пояснивши, що активи були арештовані після того, як російському олігарху Костянтину Малофію було оголошено звинувачення в ухиленні від санкцій минулого квітня. Водночас Гарланд заявив про арешт мільйонів доларів з рахунку американської фінустанови, який пов'язаний з ухиленням Малофєєва від санкцій.

Він нагадав, що напередодні окружний суд Південного округу Нью-Йорка ухвалив рішення про конфіскацію цих коштів у США.

"З мого сьогоднішнього дозволу конфісковані кошти будуть передані Державному департаменту для підтримки народу України", - сказав генпрокурор США.

За його словами, Міністерство юстиції продовжить переслідувати російських олігархів та інших осіб, чия злочинна діяльність дозволила російському уряду продовжувати війну з Україною.

«Ми продовжуватимемо тісно співпрацювати з нашими міжнародними партнерами для розслідування та притягнення до відповідальності осіб, відповідальних за жорстокості, скоєні під час цієї війни», — додав він.

Як повідомляв Укрінформ, у четвер американський суд вирішив конфіскувати 5,4 млн доларів підсанкційного Малофєєва на відновлення України.

УКРІНФОРМ  партнер Незалежного Медіа Форуму

Теги: Генпрокурор США Меррік Гарленд,Передача активів рф Україні,Укрінформ, Агресія росії в Україні, Незалежний Медіа Форум, IMF, Independent Media Forum, www.uacenter.media
Автор: uacenter.media

Незалежний Медіа Форум
www.uacenter.media
www.mediaforum.news
E-mail: [email protected]
Kyiv - Київ:  +38 067 461 6900
Варшава - Warszawa: +48 609 00 6656

Редакція Незалежного Медіа Форуму не завжди поділяє точку зору автора

© ICF "INDEPENDENT UKRAINIAN MEDIA CENTER IN EUROPE", 2022-2024
© POLSKO-UKRAIŃSKA FUNDACJA POKOJU CONCORDIA 818, 2023-2024

Мої відео