Прем’єр МОРАВЕЦЬКИЙ: Європу путін спокусив як наркодилер

Прем’єр МОРАВЕЦЬКИЙ: Європу путін спокусив як наркодилер
374208 ПЕРЕГЛЯДІВ

"Європа так легко спокусилася Росією, — Прем'єр-міністр Польщі. — Це мали бути звичайні газові контракти, а виявився пакт"

«Путін діє як торговець наркотиками, дилер дає першу дозу безкоштовно або дуже дешево, щоб змусити наркомана згодом погодитися на будь-яку ціну», — заявив сьогодні прем’єр-міністр Матеуш Моравецький про залежність Європи від російських сировинних матеріалів. Він зазначив, що співпраця Європи з Росією здавалася дешевою та ефективною, доки Володимир Путін не виставив відповідний повний рахунок.

Прем'єр-міністр у своєму виступі на Постійній робочій оглядовій конференції з підтримки України сказав, що після 1989 року "в росії закінчився комунізм, але не закінчився колоніалізм, не закінчилася воля керувати і домінувати над іншими націями".

«Тим часом Захід проміняв боротьбу за свободу на контракти з російською олігархією. Ми часто говоримо про залежність Європи від російської сировини, а насправді путін діяв як наркодилер, який дає першу дозу безкоштовно або дуже дешево, щоб змусити наркомана згодом погодитися на будь-яку ціну,"

– сказав глава уряду.

Він додав, що той факт, що Європа так легко спокусилася росією, пояснюється не лише демонічними здібностями путіна та росії, а перш за все слабкістю самої Європи.

«Сьогодні ми повинні говорити про відбудову Європи, щоб мир і безпека стали міцною основою на багато десятиліть,»

 він сказав.

Він зазначив, що в 1990-х роках було широко поширене переконання, що гроші є ліками від усіх бід, а також у таких країнах, як Китай чи Росія, гроші забезпечать формування середнього класу та призведуть до демократизації життя. «Стало по-іншому, сьогодні потрібно повернутися до політичного реалізму і показати, що геополітика має пріоритет над економікою»,  підкреслив прем'єр.

"На реальних ринках найдешевші рішення майже завжди мають приховані витрати. Європейська співпраця здавалася дешевою та ефективною, поки володимир путін не виставив повний рахунокЦе мали бути звичайні газові контракти, але виявився пакт, у якому Європа продавала свої душі,"

– додав він

Він визнав, що, з його точки зору, Кремль зробив помилку, атакувавши Україну, тому що мав би шанс виграти війну з Європою, якщо б крок за кроком ставив її в більшу залежність від себе.

«Героїчна боротьба українського народу не лише врятувала саму Україну, але й пробудила від геополітичного сну багато країн вільного світу», – сказав Прем’єр-міністр Польщі.

На світлині: Матеуш Моравецький Фотограф:Збишек Качмарек /Gazeta Polska
 
 
 
Niezalezna.PL  – партнер Незалежного Медіа Форуму 

 

Теги: Польща й Україна: реалії і перспективи,Матеуш Моравецький, Niezalezna.PL, GazetaPolska, SWS,Strefy Wolnego Słowa, Незалежний Медіа Форум, www.uacenter.media, IMF, Independent Media Forum
Автор: uacenter.media

Незалежний Медіа Форум
www.uacenter.media
www.mediaforum.news
E-mail: [email protected]
Kyiv - Київ:  +38 067 461 6900
Варшава - Warszawa: +48 609 00 6656

Редакція Незалежного Медіа Форуму не завжди поділяє точку зору автора

© ICF "INDEPENDENT UKRAINIAN MEDIA CENTER IN EUROPE", 2022-2024
© POLSKO-UKRAIŃSKA FUNDACJA POKOJU CONCORDIA 818, 2023-2024

Мої відео