Нове скандальне інтерв'ю президента Франції Макрона

 Нове скандальне інтерв'ю президента Франції Макрона
379744 ПЕРЕГЛЯДІВ

 

 Макрон знову дав скандальне інтерв'ю! 

"Ні Україна, ні Росія не можуть повністю виграти", сказав він


«Я хочу, щоб Росія зазнала поразки в Україні і щоб Україна змогла захиститися, але я переконаний, що зрештою все це не закінчиться у військовій сфері»,

– сказав президент Франції. 

Вкотре дала себе знати нечітка позиція президента Франції щодо війни в Україні. В опублікованому щойно інтерв’ю «Journal du Dimanche», «Le Figaro» та «France Inter» Еммануель Макрон сказав, що хотів «перемогти» Росію за допомогою України, але ... він попередив тих, хто хоче «розтрощити Москву вщент». На його думку, жодна зі сторін не повинна перемогти.

"Я не думаю, як деякі спостерігачі, що Росія повинна бути повністю розбита, атакована на її території. Вони хотіли б розчавити Росію понад усе. Франція ніколи не мала такої позиції і ніколи не буде її поділяти",

– підкреслив він.

Як пише агентство AFP, ці "спостерігачі", на думку Макрона, схоже, "ті, хто особливо у Східній Європі, різко критикували його заяви в травні 2022 року про те, що Росію не слід принижувати".

В інтерв'ю президент Франції також підтвердив свою готовність сприяти продовженню переговорів. Як зазначає AFP, таким чином Макрон відповів своїм критикам, які звинуватили його в тому, що під час Мюнхенської конференції з безпеки він висловив позицію, що Росія повинна програти війну в Україні, але не висловив необхідності призвести до повного «розгрому» Москви.

AFP нагадує, що президент Франції в Мюнхені заявив, що необхідно "посилити" підтримку Києва, щоб привести до "надійних переговорів".

В інтерв'ю Макрон підкреслив, що, на його думку, "жодна зі сторін не може повністю виграти", "ні Україна, ні Росія, тому що наслідки мобілізації (в Росії) не такі великі, як очікували в Москві, і вона має обмежені можливості".

Макрон також вважає, що «всі варіанти, окрім Володимира Путіна за нинішньої системи» в Росії здаються йому «гіршими» за чинного російського президента… Він також згадував голову ФСБ Миколу Патрушева та керівника ПВК «Вагнера» Євгена Пригожина.

«Чи справді ми думаємо, що в російському суспільстві після цих років жорсткого правління та посеред конфлікту з’явиться демократичне рішення? Я щиро на це сподіваюся, але я не дуже в це вірю»,

– попередив Макрон.  

Niezalezna.PL – партнер Незалежного Медіа Форуму

Світлина: Aleksiej Witwicki | GAZETA POLSKA

 

 

Теги: Франція,Президент Макрон,Допомога Заходу Україні, Агресія росії в Україні, Незалежний Медіа Форум, Independent Media Forum, IMF, www.uacenter.media, Niezalezna.PL, SWS,Strefy Wolnego Słowa
Автор: uacenter.media

Незалежний Медіа Форум
www.uacenter.media
www.mediaforum.news
E-mail: [email protected]
Kyiv - Київ:  +38 067 461 6900
Варшава - Warszawa: +48 609 00 6656

Редакція Незалежного Медіа Форуму не завжди поділяє точку зору автора

© ICF "INDEPENDENT UKRAINIAN MEDIA CENTER IN EUROPE", 2022-2024
© POLSKO-UKRAIŃSKA FUNDACJA POKOJU CONCORDIA 818, 2023-2024

Мої відео