Минулої доби українські захисники відбили 81 атаку російських окупантів

Минулої доби українські захисники відбили 81 атаку російських окупантів
182407 ПЕРЕГЛЯДІВ

Ситуація на фронті - Сили оборони відбили 81 атаку загарбників

 
Минулої доби українські захисники відбили 81 атаку російських окупантів у напрямках Купань, Лиман, Бахмуцьк, Авдієве та Шахтар.

Про це у Facebook оприлюднив Генеральний штаб Збройних сил України, повідомляє Укрінформ.

 

 

«Російська Федерація продовжує повномасштабну збройну агресію проти України. Основні зусилля зосереджені на веденні наступальних дій на Купському, Лиманському, Бахмуцькому, Авдіївському та Шахтарському напрямках. Минулої доби на цих ділянках наші захисники відбили 81 атаку окупантів. Противник намагається знищити критичну інфраструктуру нашої держави, продовжує завдавати ударів, веде артилерійський вогонь по цивільних об’єктах та помешканнях мирних жителів. Противник постійно веде повітряну розвідку для коригування своїх ударів.

 

 

За останню добу росіяни завдали п'ять ракетних і 13 авіаударів, два з яких вразили об'єкти цивільної інфраструктури за допомогою БПЛА "Шахед-136". Обидва дрони були збиті. Крім того, ворог здійснив понад 50 обстрілів із систем ракетного залпу, зокрема, по об’єктах цивільної інфраструктури в Херсонській та Донецькій областях. Є загиблі та поранені мирні жителі – зруйновані цивільні будинки та об’єкти цивільної інфраструктури.

 

 

Рівень загрози ракетних ударів залишається високим по всій території України, попереджають у Генштабі.

 

 

На Волинському, Польському, Сіверському та Слобожанському напрямках – оперативна обстановка суттєво не змінилася. Противник зберігає військову присутність поблизу державного кордону України, однак ознак формування наступальних угруповань не виявлено. Противник вів мінометний та артилерійський обстріл районів Хрінівки та Катеринівки Чернігівської області; Гірки, Атинське, Стукавка, Гірне, Павлівка, Вольфине в Сумській області, а також Ветеринарна, Червона Зоря, Стрілеча, Стариця, Вовчанські Хутори, Черняк, Лошакове, Красне Перше, Строївка, Новомилинськ, Дворічна, Засадне та Куп’янськ – Харківська область. . У районі Попівки Сумської області та Червоних Зорів ворог застосував безпілотний літальний апарат із бойовим зарядом.

 

 

У напрямку Купи та Лиману ворог вів безуспішні наступальні дії в районах Новоселівського, Площанки, Білогорівки, Спірного та Берестового. У понад 25 населених пунктах зафіксовано ворожий артилерійський вогонь. Серед них Лиман Перший і Курилівка Харківської області, Новоселівське, Червонопопівка, Діброва, Білогорівка, Спірне, Роздолівка і Федорівка Луганської області.

 

 

На бахмутському напрямку ворог продовжує атакувати позиції наших військ, веде безуспішні наступальні дії поблизу населених пунктів Дубово-Василівка, Ягідне, Бахмут, Іванівський та Північний Донецької області. Обстріли зазнали райони понад 25 населених пунктів, зокрема: Дубово-Василівка, Бахмут, Іванівське, Кліщівка, Курдюмівка, Біла Гура, Озарянівка, Ступочки, Залізне та Південне Донецької області.

 

 

У напрямку Авдіїва та Шахтаря окупанти вели безуспішні наступи в районах сіл Кам’янка, Авдіївка, Водяне, Новельське, Красногорівка, Мар’їнка та Вугледар. Артилерійські обстріли велися в районах різних міст, зокрема: Новобахмутівка, Авдіївка, Ласточкине, Первомайськ, Нововельське, Красногорівка, Мар’їнка, Новомихайлівка, Вугледар і Времівка Донецької області.

 

 

На Запорізькому напрямку окупанти обстріляли понад 30 населених пунктів. Серед них: Времівка та Новопіль Донецької області; Ольгівське, Малинівка, Красне, Чарівне, Білогір’я, Новоданилівка, Оріхів та Новоандріївка Запорізької області.

 

 

У напрямку Херсона Херсонської області зазнали артилерійського вогню з боку російсько-окупаційних військ. А загалом – мікрорайони 27 ЖК.

 

 

На Херсонському напрямку окупанти обстріляли понад 27 населених пунктів. Серед них: C. Мичайлівка, Качкарівка, Львове, Антонівка, Херсон, Комишани, Благовіщенське, Білозерка, Дніпровське та Берегове Херсонської області.

 

 

 

 

Противник продовжує нести значні втрати. Так, у районі Бахмутівки Донецької області з 22 по 24 лютого до медичних закладів доставлено до 30 загиблих та 65 поранених бійців російсько-окупаційних військ.

 

 

За даними Генштабу, на тлі військових успіхів ЗСУ спостерігається масове дезертирство ворожих військ. З цієї причини російські заступники командирів з політичної роботи активно проводять інформаційні заходи, спрямовані на попередження дезертирства. Зокрема, лякає те, що російських військових, які з 2017 року мали статус самовільно залишили військову частину, засудили до 4-12 років позбавлення волі.

 

 

Через побоювання деокупації українських територій в Олешках і Скадовську Херсонської області місцева «влада» готується втекти на територію тимчасово окупованої АР Крим. Зокрема, з 21 лютого зафіксовано поїздки колаборантів до Бахчисарая, Сімферополя та Керчі, а з 24 лютого окупанти оголосили про «евакуацію» всіх добровольців.

 

 

Противник перевозити колабораціоністів військовими вантажівками, дозволено лише ручну поклажу.

 

 

«Протягом минулої доби авіація ЗСУ завдала 4 авіаудари по районах зосередження особового складу та військової техніки окупантів. Тоді наші захисники знищили російський штурмовик СУ-25. Протягом минулої доби підрозділи ракетних військ і артилерії завдавали ударів по складах боєприпасів», – резюмували в Генштабі ЗСУ.

 

Теги: Укрінформ, Агресія росії в Україні, Незалежний Медіа Форум, Independent Media Forum, IMF, www.uacenter.media
Автор: uacenter.media

Незалежний Медіа Форум
www.uacenter.media
www.mediaforum.news
E-mail: [email protected]
Kyiv - Київ:  +38 067 461 6900
Варшава - Warszawa: +48 609 00 6656

Редакція Незалежного Медіа Форуму не завжди поділяє точку зору автора

© ICF "INDEPENDENT UKRAINIAN MEDIA CENTER IN EUROPE", 2022-2024
© POLSKO-UKRAIŃSKA FUNDACJA POKOJU CONCORDIA 818, 2023-2024

Мої відео