Українців шанують у містечку Нествід у Данії

Українців шанують у містечку Нествід у Данії
402327 ПЕРЕГЛЯДІВ

Днями в Данії відбулась зустріч засновників громадської української організації у невеликому місті Нествід. Із початку весни українці організовують зустрічі, щоб підтримати один одного, створити приємну атмосферу, провести майстер-класи тощо.

На попередніх зустрічах українці створювали свічки та лялькі-мотанки, які потім відправляли в Україну та на окуповані території. Напередодні данського Великодня (Påske) членів організації запросили на зустріч з пастирем до християнського храму, в якому нам приготували смачний обід, солодощі, разом мали змогу помолитися за наших бійців, поставити свічки... Віряни навіть принесли для нас православні ікони...

Діти бавились на вулиці, розмальовували разом із дорослими писанки. Майстер-клас проводила українська майстриня. Вона навчала правильно користуватись писачком, робити декупаж та гарні візерунки на яйцях. 

Також були представлені презентації на теми "Україна до війни" та ,"Українські великодні традиції" двома мовами - українською і на данською.

Місцеві жителі були вражені красою нашої країни та зворушливими відео про українських військових із Бахмута.   

Наступного дня фотографка надіслала нам гарні світлини, якими ми тепер зможемо прикрасити сторінку нашої спільноти у Фейсбуці та Інстаграмі.

Єлизавета Мартинова

 

Теги: Данія,Нествід,українці за кордоном, Агресія Росії в Україні,Бахмут, Незалежний Медіа Форум, Independent Media Forum, IMF, www.uacenter.media
Автор: uacenter.media

Незалежний Медіа Форум
www.uacenter.media
www.mediaforum.news
E-mail: [email protected]
Kyiv - Київ:  +38 067 461 6900
Варшава - Warszawa: +48 609 00 6656

Редакція Незалежного Медіа Форуму не завжди поділяє точку зору автора

© ICF "INDEPENDENT UKRAINIAN MEDIA CENTER IN EUROPE", 2022-2024
© POLSKO-UKRAIŃSKA FUNDACJA POKOJU CONCORDIA 818, 2023-2024

Мої відео