Україна планувала напад на… Москву?

Україна планувала напад на… Москву?
251962 ПЕРЕГЛЯДІВ

Радник Зеленського заперечує: Навіщо нам це робити?

У понеділок Washington Post з посиланням на секретні документи США, які нещодавно потрапили в мережу, написала, що українська розвідка планувала атаки на цілі в Росії, включно з Москвою. Публікацію спростував радник президента України Володимира Зеленського Михайло Подоляк. Він підкреслив, що Україна не планувала жодних нападів на Москву: «У мене відразу виникає одне просте запитання: навіщо нам це робити? Нам потрібна зброя, щоб атакувати логістику Росії».

Михайло Подоляк у Twitter оцінив, що публікація "Вашингтон пост" є не більш ніж "медійною сенсацією"

Редакція Washington Post , посилаючись на секретні документи, що потрапили в Інтернет, у своїй публікації припустила, що українці планували завдати удару 24 лютого, у річницю початку повномасштабної агресії російської армії, але відклали обстріли на запит США.

The Washington Post, спираючись на витік документів розвідки США, пише, що 13 лютого голова військової розвідки України (ВВР) Кирило Буданов віддав наказ «готуватися до масованих атак 24 лютого, використовуючи все, що є в її розпорядженні » . За даними видання, українська сторона навіть розглядала удар з моря по російському порту Новоросійськ на Чорному морі.

Газета також припустила, що чиновники у Вашингтоні, які таємно стежили за планами українців, занепокоєні тим, що такі атаки можуть викликати агресивну відповідь з боку Кремля.

«22 лютого, за два дні до річниці, ЦРУ оприлюднило секретну доповідь: HUR «погодився на прохання Вашингтона відкласти атаки» на Москву.

Про це повідомляє Washington Post.

Україна заперечує «сенсацію в ЗМІ»

Водночас Подоляк у Twitter оцінив, що публікація "Washington Post" є не більш ніж " медійною сенсацією ". Радник президента Зеленського звинуватив американське видання в тому, що стаття написана «без деталей і без логіки».

У мене відразу виникає одне просте питання: навіщо нам це робити? чому Яку проблему вирішить така одноразова акція? Чи змінило б це хід війни? Чи змусить це росіян тікати? Чи зменшить це потребу у зброї? – перерахував Подоляк.

На його думку, подібні публікації виконують лише «одну згубну функцію: вони формують у західних столицях думку про те, що нібито Україна — дурна, інфантильна та імпульсивна країна, якій дорослі не можуть довірити справжню зброю».

Інша справа, свідомо це чи несвідомо. Але це не міняє суті справи: Україна дивиться на все це інакше.

Продовжив радник Зеленського.

Він зазначив, що Київ відноситься до війни "із залізною математичною логікою".

Нам потрібні ракети великої дальності, щоб знищити логістику Росії на окупованих територіях, і різні види авіації, щоб захищати небо і руйнувати російські укріплення. – наголосив Подоляк.

Він додав, що це основні чинники, які визначатимуть успіх контрнаступальних операцій та мінімізацію втрат.

Може, пора перестати грати в виправдання та закулісні реалполітики, коли йде війна і гинуть люди? – завершив запис Подоляк.

 Niezalezna.pl – партнер Незалежного Медіа Форуму

Теги: США й Україна, Аналітика,Сеймур Гірш,Seymour Hersh, Агресія Росії в Україні,Джо Байден, Володимир Зеленський, Незалежний Медіа Форум, Independent Media Forum, IMF, www.uacenter.media
Автор: uacenter.media

Незалежний Медіа Форум
www.uacenter.media
www.mediaforum.news
E-mail: [email protected]
Kyiv - Київ:  +38 067 461 6900
Варшава - Warszawa: +48 609 00 6656

Редакція Незалежного Медіа Форуму не завжди поділяє точку зору автора

© ICF "INDEPENDENT UKRAINIAN MEDIA CENTER IN EUROPE", 2022-2024
© POLSKO-UKRAIŃSKA FUNDACJA POKOJU CONCORDIA 818, 2023-2024

Мої відео