Перша дискусія щодо 12-го пакету санкцій ЄС проти рф

Перша дискусія щодо 12-го пакету санкцій ЄС проти рф
355337 ПЕРЕГЛЯДІВ

Перша дискусія щодо 12-го пакету санкцій ЄС проти рф

 
   
Як повідомляє брюссельська кореспондентка Польського радіо Беата Пломецька, найбільш стримано про черговий пакет санкцій проти росії висловився представник Угорщини.

Посли країн ЄС завершили перше обговорення 12-го пакету санкцій проти рф.

 

Як повідомляє брюссельська кореспондентка Польського радіо Беата Пломецька, найбільш стримано про обмеження висловився представник Угорщини.

Напередодні комісія надіслала проєкт санкцій країнам-членам у вівторок увечері. Проєкт включає довгоочікуване ембарґо на імпорт алмазів з росії та зрідженого нафтового газу (LPG). 

Санкції мають охоплювати інші продукти, які сприяють технологічному та військовому зміцненню росії. Також пропонується заборонити надання комп’ютерних послуг і програмного забезпечення.

Дипломати, опитані брюссельською кореспонденткою Польського радіо, припускають, що Угорщина захоче винести переговори на саміт ЄС, який відбудеться менш ніж за місяць, де також очікується згода на початок переговорів з Україною. 

Обидва рішення мають бути одноголосними. Деякі дипломати вважають, що в обмін на згоду Угорщина захоче змусити Комісію розморозити кошти ЄС.

Польща закликає заборонити імпорт російських алмазів, продаж яких у 2021 році приніс російському бюджету $4,5 млрд, а також запровадити індивідуальні санкції проти російської алмазної компанії «Алроса».

У питанні імпорту зрідженого газу Польща вважає, що будуть потрібні перехідні періоди, оскільки рішення про заборону надто довго відтягувалось, і деякі контракти на наступний рік вже підписані. Такі періоди, на думку польського керівництва, мають бути якомога коротшими.

Польща також хоче зменшити ліміти на імпорт каучуку, який потрапив під санкції в 10-му пакеті, оскільки нинішні квоти не впливають на торгівлю з росією. 

Окрім того, Варшава вимагає ввести обмеження щодо додаткових компаній, які допомагають Москві обходити санкції і розширити санкційний список представників пропагандистської машини Кремля.

IAR/І.Т.

 

Теги: Євросоюз, санкції, Агресія Росії в Україні, Новини України та світу, www.mediaforum.news, Independent Media Forum
Автор: uacenter.media

Незалежний Медіа Форум
www.uacenter.media
www.mediaforum.news
E-mail: [email protected]
Kyiv - Київ:  +38 067 461 6900
Варшава - Warszawa: +48 609 00 6656

Редакція Незалежного Медіа Форуму не завжди поділяє точку зору автора

© ICF "INDEPENDENT UKRAINIAN MEDIA CENTER IN EUROPE", 2022-2024
© POLSKO-UKRAIŃSKA FUNDACJA POKOJU CONCORDIA 818, 2023-2024

Мої відео