Польща: Спроба силового захоплення Польського агентства преси (РАР)

Польща: Спроба силового захоплення Польського агентства преси (РАР)
210171 ПЕРЕГЛЯДІВ

Близько третьої години ночі в суботу 23 грудня 2023 була спроба силового захоплення національного Польського агентства преси (РАР). У будівлі з’явилася група з десятка чоловіків, які видавали себе за охоронців, найнятих новим президентом агентства Мареком Блонським.

Томаш Джевецький, заступник головного редактора PAP, повідомив, що на деяких з них не було жодної емблеми охоронних компаній.

– Двоє поліцейських, які в цей час стояли перед входом до Польської пресової агенції, абсолютно нічого не зробили, дозволивши групі цих людей увійти до приміщення ПАП, знаючи, що це не охорона Агентства.

 

Польські депутати, які перебували в будівлі, зірвали спробу силового захоплення ПАП.

– Ми мали справу з ситуацією, подібної якій цей заклад не бачив за свою історію, – сказав Шимон Шинковський, відомий як Сєк.

– Сюди, не повідомляючи нікого, прийшла група кремезних чоловіків, вони намагалися зайти і заблокували вхід до студії ПАП. Наша група зупинила їх і перекрила прохід. Після кількох хвилин гострої розмови ми дізналися, що це якась охоронна агенція, яку наймає пан Блонський, журналіст PAP, видаючи себе за президента PAP

– додав Марцін Пжидач.

Депутати зазначили, що нова наглядова рада і правління ПАП призначені без дотримання закону.

 

– Цей напад дюжини бандитів сьогодні після 3 години ночі є новим обличчям захоплення громадських ЗМІ, – додав депутат Лукаш Шрайбер.

Вранці сайт агентства PAP опублікував телеграму із заявою Блонського щодо нічної перевірки міцності в Агентстві.

 

"Через так зване депутатське втручання в офісі ПАР кілька днів перебувають сторонні особи, в тому числі народні депутати, які перевищують, на нашу думку, свої повноваження. Це дестабілізує роботу, наражає працівників на стрес і незручності, викриває Агентство на несанкціонований доступ до персональних даних і комерційної таємниці", - сказав Блонський. Неопрезидент зазначив, що «залучення зовнішніх компаній є його правом як президента PAP».

Niazalezna.PL – партнер Незалежного Медіа Форуму

Теги: PAP, Niezalezna.PL, Strefy Wolnego Słowa, www.mediaforum.news, Independent Media Forum, Польща й Україна: реалії і перспективи
Автор: uacenter.media

Незалежний Медіа Форум
www.uacenter.media
www.mediaforum.news
E-mail: [email protected]
Kyiv - Київ:  +38 067 461 6900
Варшава - Warszawa: +48 609 00 6656

Редакція Незалежного Медіа Форуму не завжди поділяє точку зору автора

© ICF "INDEPENDENT UKRAINIAN MEDIA CENTER IN EUROPE", 2022-2024
© POLSKO-UKRAIŃSKA FUNDACJA POKOJU CONCORDIA 818, 2023-2024

Мої відео