У Польщі знову блокуватимуть пункти пропуску на кордоні з Україною

У Польщі знову блокуватимуть пункти пропуску на кордоні з Україною
155875 ПЕРЕГЛЯДІВ

У Польщі в понеділок, 12 лютого, планують заблокувати ще два пункти пропуску на кордоні з Україною. Учасники протесту збільшать обмеження на рух вантажівок. Про це повідомив речник Державної прикордонної служби України Андрій Демченко у телевізійному ефірі, повідомляє "Еспресо.Захід".

Наразі, станом на неділю, 11 лютого, заблоковані залишаються два пункти пропуску "Ягодин" та "Рава Руська". За даними, зранку навпроти КПП "Ягодин" у черзі стояли близько 700 вантажівок, а навпроти "Рава Руська" – 400.

Демченко також не виключає можливості нової блокади пункту пропуску "Шегині-Медика". Крім того, 12 лютого у Польщі планується заблокувати ще два пункти на кордоні з Україною – "Устилуг" та "Угринів".

"Хочу нагадати, що від завтра учасники акції також анонсували, що вони блокуватимуть напрямки пунктів пропуску "Устилуг" та "Угринів". Орієнтовно о 10:00 можуть розпочатися такі дії", – додав він.

7 лютого польські фермери офіційно оголосили про відновлення страйків на кордоні з Україною. Блокування пункту пропуску "Дорогуськ - Ягодин" розпочалося 9 лютого. Акція протесту була схвалена місцевою владою до 9 березня.

Раніше польська профспілка фермерів "Солідарність" оголосила загальний страйк по всій країні 9 лютого. Тоді зазначили, що він розпочнеться з блокади всіх пунктів пропуску на кордоні з Україною, а також з блокування доріг та автомагістралей в окремих воєводствах.

Причина відновлення протестів проста, за словами одного з організаторів акції Романа Кондрува: з моменту попередніх протестів влада не вирішила проблеми із технічним зерном з України.

Незалежний Медіа Форум
www.uacenter.media
www.mediaforum.news
E-mail: [email protected]
Kyiv - Київ:  +38 067 461 6900
Варшава - Warszawa: +48 609 00 6656

Редакція Незалежного Медіа Форуму не завжди поділяє точку зору автора

© ICF "INDEPENDENT UKRAINIAN MEDIA CENTER IN EUROPE", 2022-2024
© POLSKO-UKRAIŃSKA FUNDACJA POKOJU CONCORDIA 818, 2023-2024

Мої відео