Розпочав діяльність українсько-польський Незалежний Медіа Форум

 Розпочав діяльність українсько-польський Незалежний Медіа Форум
404656 ПЕРЕГЛЯДІВ

 30 вересня 2022 року на з’їзді шанувальників (клубів) «Ґазети Польської» відомий український письменник і дипломат Юрій Щербак уперше оголосив про початок діяльності українсько-польського Незалежного Медіа Форуму (НМФ).

Як голова Ради НМФ Юрій Щербак проінформував присутніх з усієї Польщі делегатів з’їзду – прибічників однієї з найвпливовіших газет цієї країни – про те, що група відомих українських письменників та журналістів, які тимчасово перебувають у Польщі, створили амбітний проект – Незалежний Медіа Форум.

Мета Форуму, що заснував тримовний (українською, польською, англійською мовами) інтернет-портал www.uacenter.media – боротьба зі злочинною ідеологією рашизму-путінізму, інформування читачів в Україні, Польщі та країнах ЄС і НАТО про важливі події, які можуть вплинути на долю України і світу, підтримка і зміцнення української національної самосвідомості та гордості за свою країну, посилення дружніх українсько-польських зв’язків на основі кращого взаєморозуміння.

У велелюдному зібранні та презентації взяли також участь члени Ради НМФ: Анатолій Сєриков, виконавчий директор, Тетяна Ярошовець, доктор філософії, головний редактор порталу, Ян Сталони-Добжанський, відомий публіцист і культуролог, Валентин Кондратюк, керівник секретаріату.

Зустріч у редакції «Ґазети Польської», справа наліво: Анатолій Сєриков, Валентин Кондратюк, Алла Малієнко, Томаш Сакєвич, Роман Гунда, Ян Сталони-Добжанський. Травень 2022

 

Початок діяльності НМФ співпав із трагічним днем в історії України і світу. «Сьогодні Путін підписав укази про анексію Росією українських віковічних земель, – зазначив Юрій Щербак. – Стоїмо за крок до Третьої світової ракетно-ядерної війни. Цей акт міжнародного бандитизму повинен бути засуджений світовим співтовариством, коаліцією демократичних країн. Акт анексії частини України нагадує мені іншу сумну подію – розподіл Польщі імперською Росією».

Голова Ради Форуму закликав до українсько-польського єднання, висловивши надію, що в майбутньому Польща й Україна створять могутній стратегічний тандем, оснащений ядерною зброєю. Цей прогноз Юрія Щербака викликав схвальну реакцію учасників з’їзду і тривалі оплески.

Юрій Щербак, Томаш Сакєвич, Тетяна Ярошовець, Анатолій Сєриков на з’їзді шанувальників (клубів) «Ґазети Польської» 30 вересня 2022

 

Відомий український письменник і дипломат виступив також у рамках дискусійної панелі «Російський геноцид в Україні», в якій брали участь колишній міністр закордонних справ, депутат Європарламенту Анна Фотиґа та головний редактор медіахолдингу «Ґазети Польської», впливовий політичний діяч Томаш Сакєвич.

                    Тетяна Ярошовець та Анна Фотиґа на з’їзді шанувальників (клубів) «Ґазети Польської» 30 вересня 2022

 

Для пана Сакєвіча це не перша зустріч із українськими колегами, ідею створення Незалежного Медіа Форуму він підтримав іще у травні, запросивши на особисту зустріч ініціаторів проекту Аллу Малієнко й Анатолія Сєрикова. Про хід підготовки проекту йшлося і на попередньому з’їзду шанувальників (клубів) «Ґазети Польської» цьогоріч влітку. Співпраця українських та польських журналістів триває. Постійну підтримку НМФ здійснює Асоціація журналістів Польщі (SDP) на чолі з Кшиштофом Сковронськи та Іолантою Гайдаш.

Валентин Кондратюк

Світлини автора

Теги: Юрій Щербак, Події в Україні та Польщі, Незалежний український медіацентр у Європі, Independent Media Forum, IMF, www.uacenter.media
Автор: uacenter.media

Незалежний Медіа Форум
www.uacenter.media
www.mediaforum.news
E-mail: [email protected]
Kyiv - Київ:  +38 067 461 6900
Варшава - Warszawa: +48 609 00 6656

Редакція Незалежного Медіа Форуму не завжди поділяє точку зору автора

© ICF "INDEPENDENT UKRAINIAN MEDIA CENTER IN EUROPE", 2022-2024
© POLSKO-UKRAIŃSKA FUNDACJA POKOJU CONCORDIA 818, 2023-2024

Мої відео