Президент Чехії: Україна може не отримати перевагу, час грає на Росію

Президент Чехії: Україна може не отримати перевагу, час грає на Росію
375768 ПЕРЕГЛЯДІВ

ПРЕЗИДЕНТ ЧЕХІЇ: УКРАЇНА МОЖЕ НЕ ОТРИМАТИ ПЕРЕВАГУ, ЧАС ГРАЄ НА РОСІЮ

Поточна ситуація на фронті не свідчить про те, що Україна може отримати військову перевагу, заявив президент Чехії Петр Павел на конференції “Дипломатія і безпека”. Час грає на користь Росії, а переговори можуть розпочатися наступного року, вважає політик. 

“Переговори можуть початися наступного року, оскільки розвиток подій не вказує на те, що українська сторона отримає військову перевагу. Час зараз грає на користь Росії, яка має сильнішу мобілізаційну базу для живої сили. Вигравши час, вона також зможе поповнити матеріальну базу, якої їй давно не вистачало. Ми бачимо масові постачання з Північної Кореї, ми бачимо спроби обійти санкції”, – сказав чеський президент.

Очевидно, що Росія намагається затягнути конфлікт, додав Павел. Крім того, Кремль також може вичікувати результатів президентських виборів у США наступного року. Попри це, Захід повинен продовжувати підтримувати Україну, додав чеський президент. 

“Ситуація не є однозначно позитивною. Позитивним для України має бути те, що ми на їхньому боці й повинні підтримувати їх у досягненні їхніх цілей. Зі свого боку, у нас немає іншого вибору, окрім як продовжувати надавати підтримку”, – сказав він.

Фото: EP

Теги: Президент Чехії Павел, Агресія Росії в Україні, Незалежний Медіа Форум, www.mediaforum.news, IMF, Independent Media Forum
Автор: uacenter.media

Незалежний Медіа Форум
www.uacenter.media
www.mediaforum.news
E-mail: [email protected]
Kyiv - Київ:  +38 067 461 6900
Варшава - Warszawa: +48 609 00 6656

Редакція Незалежного Медіа Форуму не завжди поділяє точку зору автора

© ICF "INDEPENDENT UKRAINIAN MEDIA CENTER IN EUROPE", 2022-2024
© POLSKO-UKRAIŃSKA FUNDACJA POKOJU CONCORDIA 818, 2023-2024

Мої відео