Мирослава ҐОНҐАДЗЕ: Які зміни чекають Україну у 2024 році

Мирослава ҐОНҐАДЗЕ: Які зміни чекають Україну у 2024 році
337597 ПЕРЕГЛЯДІВ

Україна має бути готова до політичних змін у Європі та США і будувати свою тактику виживання, посилення також власним ресурсом, сказала українська журналістка Мирослава Ґонґадзе в колонці для NV. 

Наступний 2024 рік стане роком транзиту влади, зокрема у США, європейських країнах і може так статися, що навіть в Росії, каже журналістка. 

“Зміна стратегії Заходу щодо підтримки України почалася не сьогодні. Ці настрої чи втома від України, як ми дуже боялися, почалися десь на початку осені. … І ми про це говорили, що настрої змінюються. Настрої змінюються не лише в США. Настрої змінюються і в Європі, і в інших країнах”, – пише Ґонґадзе.

Нині ситуація на Близькому Сході повністю змістила акцент з України. Президент США Джо Байден дуже мудро поєднав Ізраїль і українську проблему в логічне кільце спільної боротьби, схожої боротьби за демократію, вважає Ґонґадзе.

“І це насправді, як кажуть оглядачі, єдиний шлях на сьогодні Україні отримати додаткову допомогу. … Державний департамент і Білий дім стверджують, що допомога Ізраїлю й Україні – це питання національної безпеки США, і лише цей законопроєкт [про допомогу Україні та Ізраїлю] може бути ухвалений. Якщо цього не буде, це не закриває питання національної безпеки США. Таким чином, Білий дім намагається спонукати тих скептичних республіканців, які говорять про неготовність або намагаються розділити цей законопроєкт”, – пояснює Ґонґадзе.

Питання допомоги Україні – це питання політичного контексту і використання цього всього процесу в політичних інтересах, стверджує журналістка. 

Водночас Ґонґадзе каже, що транзит влади може статися навіть в Росії. 

“Я б не була такою впевненою, що в Росії Путіна буде обрано на наступний термін. Бо може статися транзит влади також. Ми побачимо. Всі ці заяви про так звану смерть Путіна для чогось робляться. І йдуть вони з російських джерел. І що це за вкиди? І чому вони відбуваються? І чи можливий транзит влади там також? Я б не була такою певною, що ми маємо чітку картину майбутнього для Росії. І я не певна, що транзит влади Путіна – це питання діалогу з Заходом, закулісних домовленостей з ним частини російських еліт. Я більше схиляюся до питання владної боротьби в самій Росії на сьогодні”, – вважає Ґонґадзе.

Теги: Мирослава ГОНГАДЗЕ, Думки вголос, Незалежний Медіа Форум, www.mediaforum.news, IMF, Independent Media Forum
Автор: uacenter.media

Незалежний Медіа Форум
www.uacenter.media
www.mediaforum.news
E-mail: [email protected]
Kyiv - Київ:  +38 067 461 6900
Варшава - Warszawa: +48 609 00 6656

Редакція Незалежного Медіа Форуму не завжди поділяє точку зору автора

© ICF "INDEPENDENT UKRAINIAN MEDIA CENTER IN EUROPE", 2022-2024
© POLSKO-UKRAIŃSKA FUNDACJA POKOJU CONCORDIA 818, 2023-2024

Мої відео