Президент Анджей ДУДА. За день до початку війни

Президент Анджей ДУДА. За день до початку війни
389321 ПЕРЕГЛЯДІВ

Президент Анджей ДУДА. За день до початку війни

 

Напередодні нападу Росії президент Дуда побував у Києві. «Коли ми прощалися, мене пройняло тремтіння»

Президент Республіки Польща Анджей Дуда в інтерв’ю українському телебаченню 1+1 розповів, що йому говорив Володимир Зеленський за день до початку війни. "Був момент, коли ми прощалися, мене пробігла тремтіння", - сказав він. Скоро виповниться рік пам'ятного візиту до Києва та початку повномасштабного штурму Путіна. 

Михайло Ковальчик | Niezalezna.PL 

В останньому інтерв’ю українським ЗМІ президента Анджея Дуду запитали про останній день перед повномасштабною війною, яку Росія розв’язала у 2022 році. «Ви приїхали до Києва 23 лютого, мабуть, ви думали, що бачите президента Зеленського востаннє. Я більш ніж впевнена, що президент Науседа думав так само», – зазначила журналістка телеканалу «1+1». 

– Ми поїхали до Києва 23 лютого з президентом Гітанасом Науседою, щоб показати, що ми з Україною і що ми з президентом Володимиром Зеленським, – відповів президент Дуда, нагадавши: Так, була така думка, зізнаюся, що бачу його чи не востаннє. Був момент, коли ми прощалися, я здригнулася, коли він сам сказав, що, можливо, це наша остання зустріч. Це, напевно, причина нашого теплого прийому, який був дуже зворушливим для мене, коли ми знову побачилися у квітні.

«Ми тоді дійсно дуже боялися, тому що він нам сказав, що він не поїде з Києва, він не поїде з України, він буде тут до кінця, і ніхто не знав, що буде, ніхто не знав, який масштаб буде війни. Про цю російську агресію ніхто не міг сказати на сто відсотків у той момент. Тому побоювання були дійсно великі», додав Дуда. 

– Проте ми хотіли бути з ним у той момент, ми хотіли показати, що ми з Україною. І ми весь час з Україною. Пізніше ми утрьох зустрічалися, і я також був кілька разів один у Києві. 

Ми увесь час з Україною. Я перебуваю в постійному контакті з президентом Володимиром Зеленським. Коли він каже мені, що є потреби, я намагаюся їх виконати. Якщо я можу це зробити і це в межах наших власних польських рамок. Якщо це потребує ширших переговорів, я веду ці переговори, я закликаю, я намагаюся підтримати Україну, я намагаюся підтримати його як того, хто зі свого боку захищає Україну як президент країни, – сказав президент Польщі.

Невдовзі виповниться рік з тих подій, як зазначив президент Дуда, «сьогодні у нас інший світ», і все через злочинну країну.

– Росія продовжує жити в ув’язненні, Росія живе в ізоляції, ізолює величезну частину свого суспільства і весь час годує його пропагандою, і в цій пропаганді вона описує всіх навколо себе як агресорів, а це брехня і абсолютна неправда. Це російський режим агресивний і ця війна, яку зараз переживає Україна, ця жорстокість якраз і є проявом російського неоколоніалізму, – він сказав. 

Niezalezna.PL – партнер Незалежного Медіа Форуму

 Заглавна світлина:  Анджей Дуда, Володимир Зеленський та Гітанас Науседа 23 лютого 2022 року. Конрад Фалецький /Gazeta Polska

Теги: Niezalezna.PL, SWS,Strefy Wolnego Słowa, Анджей ДУДА,Гітанас Науседа, Володимир Зеленський, Польща й Україна: реалії і перспективи, Агресія росії в Україні, Незалежний Медіа Форум, Independent Media Forum, IMF, www.uacenter.media
Автор: uacenter.media

Незалежний Медіа Форум
www.uacenter.media
www.mediaforum.news
E-mail: [email protected]
Kyiv - Київ:  +38 067 461 6900
Варшава - Warszawa: +48 609 00 6656

Редакція Незалежного Медіа Форуму не завжди поділяє точку зору автора

© ICF "INDEPENDENT UKRAINIAN MEDIA CENTER IN EUROPE", 2022-2024
© POLSKO-UKRAIŃSKA FUNDACJA POKOJU CONCORDIA 818, 2023-2024

Мої відео